Search
Close this search box.

VÅRFESTIVAL 29–31 MAJ

ÄNTLIGEN! Nu till helgen slår vi upp portarna till Träningsrevolutions nya HQ på Aspö och välkomnar dig till vår allra första festival! Vårfestivalen har tema vatten, som kommer med underrubrikerna hållbarhet och balans.

Helgen kommer att erbjuda allt från möjlighet att testa på swimrun, lära sig eller utveckla sina skills att simma i öppet vatten, flödande yogaklasser, balanserande meditationer och föreläsningar.

Såhär beskriver Erika mig och Kristina: 

Simma och spring med Sofie
Tillsammans med Sofie kommer vi som vill att ha möjlighet att jobba på teknik för öppet vatten-simning och testa på swimrun i en naturskön slinga runt ön. Jag vet helt ärligt ingen som plockar fram det lugna, modiga och peppiga ur mig (faktisk ur alla tror jag) som Sofie gör – en fullträff oavsett om du vill fila på simtekniken inför sommaren, eller om du testar för första gången.
Sofie kommer också att prata om, och hålla workshop i, hållbar och lustfylld prestation. Ingen inspirerar mig mer än hon när det gäller att utmana mig på ett sätt som både håller i längden, men också är lustfyllt för stunden. Såhär skriver hon själv: ”Jag är fallskärmshopparen som blev yogi som blev triathlet. Från att hata att springa och som längst ha sprungit en mil, till en Ironman på ett halvår. Så roligt att jag nu åtta år senare har gjort nitton Ironman och tre ÖtillÖ samt sprungit 100 miles i Himalaya. Livet får gärna innehålla mycket mjölksyra, men finns inte glädjen då gör jag något annat.”

Lär dig om mat för en hållbar kropp med Kristina
Hur äter vi egentligen hållbart? För kroppen? Kan vi hitta en balans som även är bra för planeten? Är växtbaserat alltid bäst? Hur mycket eller lite kött är rimligt? Med festivalens övergripande tema “Balans och hållbarhet” är jag stolt och glad över att ha just näringsfysiolog Kristina Andersson som gäst. Kristina är förutom extremt kunnig om mat – gäller allt från den senaste forskningen till hur maten påverkar våra kroppar ner på cellnivå – författare till flertalet böcker, flitigt anlitad föreläsare, samt återkommande expert på Nyhetsmorgon, UR och som coach inom mat och beteende i Biggest looser. För Kristina är mat något avskalat, enkelt och naturligt. Skönt – tycker jag – i en värld där en googling av ordet “diet” ger 805 miljoner träffar.

Erika utanför sin lada, det är här i kring vi kommer hänga. <3

SCHEMA:
Fredag:
17.00 Välkommen, incheckning och prova ut en våtdräkt.
17.45 Hej! Presentation och information.
18.15 Gemensam jogg eller promenad runt ön.
Vi skakar ur kroppen och lära känna omgivningarna. Aspö är ett naturreservat med rikt fågelliv. Stigen runt ön är cirka 3 kilometer lång och är bjuder på magisk utsikt och fina meditationsplatser att komma tillbaka till under helgen.
18.45 Stilla ”Elements”
Erika håller en stilla yinyoga-klass som får oss att komma ner i varv och landa på Aspö – både mentalt och fysiskt. Klassen bygger på fyra elementen där vatten står för balans, jord för kraft, eld för stillhet och luft för energi.
19.30 Middag
Din picknickpåse är redo för dig att avnjutas i trädgården, i kvällssolen på klipporna eller annan favoritplats.
(Med hänsyn till covid 19 och rådande rekommendationer får du alla måltider under vårfestivalen i personlig picknickpåse fylld av varsamt hanterad och kärleksfullt tillagad mat.)
21.00
Meditation på klippan.

Lördag:
8.00 Mjuk och dynamisk morgonklass
Vi väcker kroppen med en mjuk morgonyoga som följs av en guidad meditation.
9.00 Frukost – Din frukostpåse finns redo för dig.
10.15 Simma och spring – introduktion och teknik
Att blanda simning med att ta sig fram på land tar oss nära naturen som inget annat. Sofie guidar dig genom tekniken från a till ö. Kom ombytt (våtdräkt) och ta med ett badlakan och sköna överdragskläder.
11.45 Flödande utomhusträning
En klass där vi jobbar med rörelser som stärker vår förmåga att vara stark och mjuk samtidigt. Kantlösa rörelser som bygger hållbarhet och balans.
12.30 Lunch – Din lunchpåse finns redo vid restaurangen.
14.00 Öppet vatten simning.
Sofie går igenom teknik och vi simtränar i öppet vatten. Passar alla nivåer.
16.30 Stilla återhämtningsklass
Yinyoga och mjuka rörelser för att ta hand om kroppen efter dagens träning.
18.30 Middag – Din middagspåse finns redo för dig.
19.30 Revolutionsladans ”Talkshow”
Kvällen inleds med Erikas föreställning ”Träningsrevolution (alla dumma saker jag gjort)”.
Sofie Lantto intervjuas om lustfylld och hållbar prestation. Kristina Andersson pratar om mat och hållbarhet: Hur får vi ett hållbart förhållningssätt till mat? Vad innebär det? Vad är hållbart för kroppen? Miljön? Plånboken? Hur får man balans?
21.00 Meditation på klippan

Söndag
8.00 Dynamisk morgonmeditation
Vi väcker kroppen med mjuka rörelser som följs av tekniker från bland annat shaking som hjälper oss att bli av med spänningar.
9.00 Frukost
Din frukostpåse finns redo för dig
10.15 Simma och spring – ”Aspö-rundan”
Vi tar oss gemensamt runt vackra aspö genom att simma och gå. Rundan passar alla nivåer och bjuder på lika mycket naturupplevelse som kittlande utmaningar.
11.30 Workshop – hållbar och lustfylld prestation
Sofie Lantto ger tekniker och frågor som letar reda på lusten
12.30 Lunch – Din lunchpåse är redo att avnjuta i naturen.
14.00 Elements ”Rör dig som du vill känna dig”
Erika guidar dig genom rörelse för balans, kraft, energi och stillhet. All in smart rörelseglädje.
15.30 Fika, frågor, svar, ett sista dopp och trevligt häng.
16.00 Tack och hej!

Läs mer och anmäl dig här, det finns tre platser kvar. Anmälan stänger vid midnatt – sedan går vi in förberedelse. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *