Sök
Stäng denna sökruta.

MinUtehelg

Istället för att sitta och deppa över att vi inte kunde hänga ute på Skeviks gård under Utehelg så har Utemagasinets redaktion sänt digitalt istället. Med gäster, inspiratörer och representanter för varumärken har vi fredag till söndag gett tonvis med inspiration och tips till alla som älskar friluftsliv. Massor med intervjuer, matlagningstipset och träningsformer att testa finns att kika på via Utemagasinets Instagram.

Gäster som hälsade på vid Utemagasinets lägereld var slöjdaren Bengt Waldemarson. Bella Porcile, Linda Åkerberg, Elle Nikish och Erik Ahlström.

Skrattet när Marie inser att hon har flisor av giftigt gullregn i sitt vattenglas …

Vi lagade mat tillsammans fast på var sitt håll med Emelie och Anton Detterskog från Detterskogs. På fredagen livesände vi från Utemagasinets Instagram – se filmen här!

Shakshuka
2 msk olivolja
2 msk harissa
2 msk tomatpuré
2 röda paprikor (skurna i 0,5 cm fyrkantiga bitar)
4 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
400 gram konserverade tomater – hacka!
4 stora ekologiska ägg
1 paket ekologisk fetaost
salt
1 Baguette

Värm olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt harissan, tomatpuren, paprikorna, vitlöken, spiskummin och salt. Rör och tillaga 8–10 minuter till paprikan börjar mjukna. Tillsätt tomaterna och låt det sjuda tio minuter till. Rör om då och då. När den börjar tjockna så det är dags att smaka av.

Gör fyra stora hål i paprikaröran. Knäck ett ägg i varje håla. Se till att äggulan inte går sönder. Sjud ca tio minuter till äggvitan har stelnat men äggulan fortfarande är rinning.

Grilla några baguettbitar över elden.

Lägg upp i tallrikar och dela ner fetaosten över shaksukan och njut!

Fin utsikt från tältplatsen.

 

Slöjdaren Bengt Waldemarson lärde oss slöjdgrepp och vi täljde en krok.

Under lördagens sändning regnade det så vi satt inne i tentipin. Vi drack drinkar som Bella gjorde, vi åt Elles goda mat, pratade med Linda som tagit sig genom Sveriges alla landskap och vi pratade med flera olika destinationer som gav sina bästa tips.

Bella Porcile blandade goda drinkar.

Efterrätten var glass från mattermosar med skogshonung och bär. Så gott!

Fantastiska Anders hjälpte oss med livesändningen. Helt ovärderlig!

Erik och Sanna började dagen med ett morgondopp.

Söndagsbrunchen lagade Elles utemat. Toast med ägg och stekt bacon, tomater, svamp och maskrosor. Så gott!

Sanna – som fixat det allra mesta under helgen! Så kul att få jobba med henne och Marie. Livesändningarna finns att se på Utemagasinets IGTV. Och har du varit ute i helgen så tagga #MinUtehelg så är du med och tävlar om tält, utekök, löparkläder och en massa andra fina priser. Vi drar vinnare på tisdag.

Vi hoppas på att få ses på rikt under Utehelg 4– 6 september!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#LEVFÖRFAN 2024 LIMITED EDITION

Årets #Levförfan. På ena sidan står det ”Nu vänder det” och på den andra, som alltid, #Levförfan. Två små men kraftfulla påminnelser om att hålla humöret uppe, fira småsegrarna, och ta livet med en stor dos envishet och en näve humor.

Läs mer »

31 dagar #Levförfan – starta 2025 med mig

För femte året startar jag det nya året med 31 dagar #Levförfan. Jag kallar det #Levförfan, du kan kalla det självledarskap eller vad du vill. Det är egentligen inga konstigheter, jag hjälper dig att skapa struktur i vardagen och bra vanor. Min vision är att jag genom ett mejl varje morgon är en hand att hålla i, lite jävlarannamma de dagar som behövs och en varm kram de dagar du behöver det.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *