Sök
Stäng denna sökruta.

MinUtehelg

Istället för att sitta och deppa över att vi inte kunde hänga ute på Skeviks gård under Utehelg så har Utemagasinets redaktion sänt digitalt istället. Med gäster, inspiratörer och representanter för varumärken har vi fredag till söndag gett tonvis med inspiration och tips till alla som älskar friluftsliv. Massor med intervjuer, matlagningstipset och träningsformer att testa finns att kika på via Utemagasinets Instagram.

Gäster som hälsade på vid Utemagasinets lägereld var slöjdaren Bengt Waldemarson. Bella Porcile, Linda Åkerberg, Elle Nikish och Erik Ahlström.

Skrattet när Marie inser att hon har flisor av giftigt gullregn i sitt vattenglas …

Vi lagade mat tillsammans fast på var sitt håll med Emelie och Anton Detterskog från Detterskogs. På fredagen livesände vi från Utemagasinets Instagram – se filmen här!

Shakshuka
2 msk olivolja
2 msk harissa
2 msk tomatpuré
2 röda paprikor (skurna i 0,5 cm fyrkantiga bitar)
4 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
400 gram konserverade tomater – hacka!
4 stora ekologiska ägg
1 paket ekologisk fetaost
salt
1 Baguette

Värm olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt harissan, tomatpuren, paprikorna, vitlöken, spiskummin och salt. Rör och tillaga 8–10 minuter till paprikan börjar mjukna. Tillsätt tomaterna och låt det sjuda tio minuter till. Rör om då och då. När den börjar tjockna så det är dags att smaka av.

Gör fyra stora hål i paprikaröran. Knäck ett ägg i varje håla. Se till att äggulan inte går sönder. Sjud ca tio minuter till äggvitan har stelnat men äggulan fortfarande är rinning.

Grilla några baguettbitar över elden.

Lägg upp i tallrikar och dela ner fetaosten över shaksukan och njut!

Fin utsikt från tältplatsen.

 

Slöjdaren Bengt Waldemarson lärde oss slöjdgrepp och vi täljde en krok.

Under lördagens sändning regnade det så vi satt inne i tentipin. Vi drack drinkar som Bella gjorde, vi åt Elles goda mat, pratade med Linda som tagit sig genom Sveriges alla landskap och vi pratade med flera olika destinationer som gav sina bästa tips.

Bella Porcile blandade goda drinkar.

Efterrätten var glass från mattermosar med skogshonung och bär. Så gott!

Fantastiska Anders hjälpte oss med livesändningen. Helt ovärderlig!

Erik och Sanna började dagen med ett morgondopp.

Söndagsbrunchen lagade Elles utemat. Toast med ägg och stekt bacon, tomater, svamp och maskrosor. Så gott!

Sanna – som fixat det allra mesta under helgen! Så kul att få jobba med henne och Marie. Livesändningarna finns att se på Utemagasinets IGTV. Och har du varit ute i helgen så tagga #MinUtehelg så är du med och tävlar om tält, utekök, löparkläder och en massa andra fina priser. Vi drar vinnare på tisdag.

Vi hoppas på att få ses på rikt under Utehelg 4– 6 september!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *