Sök
Stäng denna sökruta.

Torsdagstoppen med Utemagasinet

Torsdagstoppen med Utemagasinet – varje torsdag går vi upp på en kommuns högsta (naturliga) punkt. Otroligt rolig grej. Ibland äter vi lunch, ibland tar vi en kaffe. Den här bilden är från i torsdags då vi hade med oss två experter på det här med highpointing. Familjen Holmström. Dom har varit upp på alla Stockholms högsta punkter och håller på och betar av resten av Sverige.

Första torsdagen gick vi upp på Tornberget med Linda Åkerberg, Wilderness stories. 

Andra torsdagen lagade vi mat med Erik Tornblad på Lidingös högsta punkt. Ekholmsnäsbacken – Lidingös högsta naturliga punkt.

Tortillas.

  Stekta äpplen i smördeg. (Här kan du se en film på vad vi lagade för mat) 

Förra torsdagen besteg vi Österåker kommuns högsta topp på 76,5 modiga höjmeter, tillsammans med vandringsexperten Jörgen Johansson.

Otroligt enkel men väldigt rolig grej att göra – att gå upp på närmsta topp. Jag tackar såhär långt för härliga samtal, god mat och bra kaffe.

 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Min mentor Göran

Säg hej till min mentor Göran. Han ifrågasätter och uppmuntrar men framförallt så diskuterar vi. Med drygt 20 år mer erfarenhet än mig kommer han med infallsvinklar jag inte tänkt på.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *