Himakånå – Trolltungas lillasyster

I somras var jag i Norge för att köra Ironman Haugesund. Dagen innan gick jag på tur till Himakånå med Emma Igelström. Jag hade läst om platsen och kände att är det fint väder bara måste jag dit! Och väl där visste jag att jag bara hade två dagar på plats så det var bara att gå på tur dagen innan tävling eller inte alls …

Eftersom vädret var fint kändes inte alls – inte som ett alternativ så vi rullade till Nedstrand och parkerade vid Joker. (Här ser du var du kan parkera) Fyllde på vattenflaskorna och köpte varsin choklad.

Himakånå har fått smeknamnet “Lilla Trolltunga”. Utsikten från toppen är nämligen lika imponerande, men Himakånå ligger bara 357 meter över havet och är mycket lättare att ta sig till.Vandringsleden går genom bergsmarker, små skogar och fält. Från toppen har du en panoramavy av Lysevatnet, Nedstrandsfjorden, gröna skogar och små bondgårdar.

Det tog cirka en timme upp och lite mindre ner. Fantastisk tur. Enkelt att hitta så fort du tagit dig till Nedstrand. När vi kom upp så gick vi ut på den här klippan, men vi mötte några som sa att det där minsann inte är Himakånå – det här är!

Passerar du så stanna till och sträck på benen i två timmar. Så värt. Det var helt fantastiskt!

Alltså HELT fantastiskt!

Vi njöt, drack vatten och åt vår choklad innan vi vände ner igen.

Här kan du läsa mer!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

31 dagar #Levförfan

Jag kallar det #Levförfan, du kan kalla det självledarskap eller vad du vill. Det är egentligen inga konstigheter, jag hjälper dig att skapa struktur i vardagen och bra vanor. Min vision är att jag genom ett mejl varje morgon är en hand att hålla i, lite jävlarannamma de dagar som behövs och en varm kram de dagar du behöver det.

Rent praktiskt går det till så att du varje dag, med start 1 januari, får ett mejl med instruktioner från mig och varje söndag får du tre träningspass. Du väljer själv vilka dagar i veckan du kör de olika passen. Kombinera med annan träning eller kör detta som ditt enda upplägg. ⁠

Läs mer »

Hej då räven

Fast jag visste att det var dags så är saknaden stor. Så stor. Så enormt stor. 

Jag kommer aldrig mer klappa den vackraste, mjukaste pälsen. De där vackra ögonen med perfekt eyeliner kommer aldrig mer möta mina för att kolla vilket håll vi ska gå. Ingen kommer prata sådär som bara han kan med mig till morgonkaffet. Han kommer aldrig mer att buffa på min arm när jag sitter framför datorn och han tycker det är dags för promenad.

Läs mer »

En reaktion på ”Himakånå – Trolltungas lillasyster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *