Sök
Stäng denna sökruta.

PACKNING NÄR DU SKA FJÄLLVANDRA

Varje gång jag ska iväg och vandra står jag där med min ryggsäck och en hög med prylar – oftast mitt i natten eftersom jag inte prioriterat packningen dagarna innan. Här är en checklista jag brukar utgå ifrån. Ibland behövs allt, ibland kan jag lämna hälften hemma.

När jag vandrade med Josefin och Marie (Läs mer här!) så passade jag på att ta en bild på min packning – som tydligen är lika stor som Josefin.

Tälta utomhus:
Ryggsäck
Sovsäck (Favorit: Haglöfs Ursus -9)
Liggunderlag
Tält

Kläder:
Underställ
Skalplagg / Regnställd
Varm fleece- eller ylletröja
Keps
Mössa, buff.
Handskar
Dunjacka
Tre par sockor
Underbyxor
Sovunderställ, mössa och yllesockar
Myggnät till hatt
Kängor
Sandaler (eventuellt att vada i samt ha i tältlägret. Den här turen tog jag med ett par tofflor. Inte vad-vänliga men väldigt mysiga att sätta fötterna i efter kvällsbadet och ifall jag behöver gå ut i skogen och kissa mitt i natten)

Köksgrejer:
Kök, kastruller och bränsle
Tallrik, mugg, sked (Snapskåsa)
Kniv
Vattenflaska
Tändstickor, disksvamp och en diskmedel

Övrigt:
Karta och kompass (klocka) 
Första förbands-kit (skavsårstejp, värktabletter, plåster, elastisk linda och sporttejp)
Läppsmörja
Tandborste och tandkräm
Liten handduk
Toalettpapper
Stavar
Vattentäta påsar (brukar ha en stor med allt i ryggsäcken samt några små till kameraprylarna.
Pannlampa
Myggmedel
Solglasögon
Stf kort
Anteckningsbok och penna
Kamera (+minneskort, batterier, kameralinser, stativ och fäste.)
Powerbank (och sladdar för att ladda telefon/klocka)

Mat:
Havregrynsgröt blandad med någon fruktsoppa.
Nötter & godis.
Frystorkat kaffe
Hårtbröd och en tub med mjukost (Josefines favorit och jag håller med om att det är gott att få tugga lite efter några dagar med frystorkad mat)
Frystorkad mat (Favoriter är Real och Blå band)
Vin

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *