Search
Close this search box.

JERRY JERRY OCH JERRY


Första gången jag träffade Jerry Engström var när jag övertalat Marie att vi skulle snöskovandra vid Höga Kusten. (Läs mer här!) När vi låg där i tältet sa vi “när vi blir gamla ska vi jobba på Utemagasinet” Då jobbade vi på Womens Health.

I februari åkte vi upp för att snöskovandra igen. Nu gamla. Eller åtminstone jobbar vi på Utemagasinet. Det är alltid som en stor energiinjektion att umgås med Jerry. Den här gången var vi där för att göra ett porträtt på Jerry.

Här med helgens gäng. Något jag verkligen gillar med Jerry är att han hela tiden återkommer till att han är ingen utan sina kollegor. På vägen till Friluftsbyn lyssnade vi igenom två poddar med Jerry och han berättade hela tiden om hur bra andra människor är. Ett drag jag gillar!

  

Den klassiska Jerrybilden. Uppe på Skuleberget.

Så. Iväg med dig, köp senaste Utemagasinet och läs mer om Jerry. Energiinjektion utlovas!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *