Sök
Stäng denna sökruta.

DOFTEN AV LÄNGDSKIDÅKNING …

Dagarna rullar på. Det är inte ljust länge, men det ljus som finns är är vansinnigt vackert. -15° känns inte så kallt när jag rör på mig, men så fort jag stannar eller kör skoter så nyper det till. Lukten när man kommer in efter att ha varit ute och svettats i minusgrader, det är en speciell doft – har aldrig känt den förutom när jag sprungit eller åkt längdskidor i norr. Vet du vilken jag tänker på?

Fått ett gäng frågor om tröjan. Har beställt den härifrån! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

En reaktion på ”DOFTEN AV LÄNGDSKIDÅKNING …

  1. Jamen ja, det är en speciell lukt! Svår att beskriva dock. Men frisk! Liksom “kalla kläder”?
    Mindre trevlig, men inte totalt äcklig, är lukten av ullsvettning, när ens dyra fina merinounderställ blir varma av varm kropp så kommer det liksom lite bäääää-doft? Också svår att beskriva…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *