Search
Close this search box.

GÖR HALSDUK DIG SJUK?

Rajo the räv är tillbaka hos oss. Han har varit hos sin Husse Björn och jagat under hösten. Jag blir inspirerad över vilken form han är i – en månads jakt och räven har ett spänstigare steg och jag får jobba för att hänga med honom under löpturen.

Hemma har vi en pågående diskussion: gör halsduk dig förkyld? Såhär, min sambo har växt upp i en familj där han fick höra att halsduk gör dig förkyld. Citat: Det är dom som har halsduk som jämt är förkylda. Någon sådan regel fanns inte hemma hos Lantto. Jag älskar halsdukar. Men jag tror varken du blir friskare eller sjukare av att ha halsduk.

Vad säger du? Halsduk eller inte?

Ps. Nej, jag tvingar inte Rajo the räv att ha halsduk. Inte i vanliga fall. Men jag gjorde ett undantag för dagens bild. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

En reaktion på ”GÖR HALSDUK DIG SJUK?

  1. Vette fasen om förkylningar, men en hög krage på underställströjan eller en Buff, så man slipper vara kall i nacken när man springer när det är lite muggigt… det gör gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *