Sök
Stäng denna sökruta.

VINN UTEFEST & TÅGBILJETTER!

7–9 september ska jag på Utefest. En tre dagars friluftsfestival. Jag har tiggt till mig två utepass och två tågbiljetter att tävla ut. Är du sugen på att vandra, paddla, klättra, yoga, lyssna på sköna föreläsare och kanske dricka en öl eller två vid en lägereld … berätta vilken programpunkt du är mest sugen på och vem du vill ta med dig så utser jag en vinnare på torsdagkväll. (Du hittar hela programmet här!) 

Bara att gå upp på berget bakom friluftsbyn är värt att åka upp för!

Förra hösten var det här en av dom bästa helgerna för mig. Att kunna välja mellan hur mycket roligt som helst. Som traillöpning med Nordic trail.

Flera yogapass att välja mellan.

Utematlagning med Elles utemat.

Massor med föreläsningar.

Svampkurs. Elle kommer ta oss ut i skogen och berätta vad vi kan äta och inte.

Friluftskurser, via ferrataklättring och …

Fotokurs med några av Sveriges bästa utefotografer.

Så vad är du mest sugen på och med vem? Kommentera här eller på Instagram så väljer jag en vinnare som får två utepass och två tågbiljetter på torsdag!

Uppdatering: Grattis @veronicajooo och Kattis till två Utepass. Mejla mig (sofie@lantto.se) så får du information hur du bokar.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

PACKNING FÖR VANDRING

Här hittar du tipsen till en perfekt packad vandringsryggsäck. Från strategiskt placerade snacks i midjebältet till viktiga verktyg som kompass, karta, pannlampa och toalettpapper i det översta facket. Sovprylar, köksutrustning, dunjackor och regnkläder har sina egna dedikerade platser för enkel åtkomst under pauser.

Läs mer »

Prylen: kängan Mira

Vi träffades när jag letade efter sällskap till Patagonien. Det var kärlek vid första ögonkastet. Testade några andra men de var antingen

Läs mer »

13 reaktioner på ”VINN UTEFEST & TÅGBILJETTER!

 1. Wow!! Vad glad jag blev av att läsa om denna helg. Har haft en tung dag, noll inspiration och mycket ångest inför framtiden.. detta ser ut som en perfekt resa, bra energi och inspiration och förhoppningsvis nya bekanstskaper! Kan jag skulle jag gärna åka ensam för att samla ny energi, testa kajaking och yoga och förhoppningsvis flera vandringar 🙂

 2. Jag skulle åka med Carola, min underbara fru, som alltid ställer upp, pushar och coachar, men som ibland glömmer sig själv. Jag skulle vilja springa med henne, något som vi tyvärr inte kan göra så ofta med små barn, prata om livet vi levt, och livet vi ska leva, alla galna saker jag vill dela med henne och våra barn. Alla andra saker skulle hon få bestämma, för helgen skulle vara hennes. Men att dricka öl vid en lägereld är aldrig fel!

 3. Jag skulle ta med mig min sambo som är min bästa äventyrskompis. Nåt vi har velat länge men inte lyckats göra är att paddla kajak tillsammans – så kajak-clinic och kanske havskajak skulle vara ett givet inslag i vår Utehelg! Sen har vi ju båda permanent fjäll-längtan (det blir lätt så när en bor i platta Skåneland….) så bara att få vistas i fjällmiljö några dygn vore välgörande för själen!

 4. Halvgammal fattig student
  har fått sätta resten av livet på ”vänt”.
  Då ekonomin blivit skral och barnen går först,
  parkeras mina utedrömmar, de som är allra störst.
  Om jag två biljetter till utefesten skulle vinna,
  tar jag med mig mannen och gör alla grejer vi bara kan hinna.
  En friluftskurs, springa och klättra på höjd
  då skulle både kroppen och själen vara mer än nöjd.
  Då får jag nog med boost för hela min lekamen
  så att jag orkar köra mitt sista år ända fram till examen.

 5. För mig finns det bara ett svar på frågan om vem jag skulle vilja ta med mig på en riktig friluftsupplevelse: Min pojkvän som aldrig har varit norr om dalarna! Jag själv är uppvuxen i Jämtland där närheten till fjällen har gett mig många naturupplevelser under min uppväxt. Det vore underbart om även min pojkvän fick uppleva den obeskrivliga känslan av att somna efter en lång dag utomhus – det finns inget bättre sömnmedel. Den aktivitet som lämpar sig bäst för oss är såklart Utefestens friluftskurs!

 6. Jag är mest sugen på Skogsbad, Bushcraft, Vandra över kustnära berg och även gå på föreläsningar med min pojkvän Emil. Vi är två stycken som älskar att vara i naturen och detta skulle vara så kul och få uppleva tillsammans.

 7. Vi har tappat bort naturen och allt den kan ge! Åren har gått och ekorrhjulet har snurrat på i hög takt. Barn,jobb, hus och hem och allt som där hör till, ingen tid och möjlighet att ta sig ut för natur upplevelse. Lycka; en stilla stund på en stubbe i skogen..
  Denna sommar kom och gick, inget blev som planerat, livet kom emellan och luften gick ur oss. En naturboost skulle gör mig och min sambo glada och fylla på energiförrådet genom att delta i kajak och yoga. Kanske, kanske övervinna min höjdskräck med bergsklättring!

 8. Svårt att välja. Jag älskar att yoga, jag älskar mat, jag älskar att gå ut i skogen och leta kantareller med betoning på leta eftersom jag aldrig hittar någon svamp… så kanske… kanske svampkursen är det som lockar mest?

 9. Att få med min sambo Marie-Louise på detta skulle vara helt fantastiskt! Jag säger spontant att det är Yogan som skulle göra mig lycklig, men sen när det finns exempelvis svampkurs inser jag nyttan och hur mycket man missat i naturen. Detta skulle bli en boost i naturkunskap för oss, som vi skulle ha med oss resten av livet! Och att detta skulle bli en minisemester utan barnen skulle vara helt otroligt. Även om vi skulle sakna dom skulle detta äventyr vara värt det.. Så stort, så mäktig upplevelse!

 10. SUP har jag länge velat testa så det är nog det som står högst upp på önskelistan, annars är ju vandring en solklar favorit. Skulle brorsans fru och barn släppa iväg min äventyrlige lillebror så skulle jag så gärna vilja åka till Utefest med honom, annars blir det 15-årige sonen som är på god väg att bli en riktig äventyrare även han. Har aldrig varit på Utefest men läst och hört så mycket om det, så det hade verkligen varit en fantastisk upplevelse att få delta på detta härliga evenemanget.
  Oj, oj, oj vad jag håller tummar och tår hårt nu.

 11. Jag skulle vilja ta med mig min pappa hit!!! Wow, jag hade aldrig hört talas om detta innan jag trillade in på din blogg. Sa till min pappa senast för några dagar sen “vet du jag har kommit på att jag ÄLSKAR naturen” och pappa skrattade åt mig för att han har ju älskat den för alltid. Vi båda har orienterat hela våra liv så helt nybörjare på naturen är jag inte, men jag har aldrig varit så här inspirerad som jag är just nu. Älskar ju att vara utomhus, vandra och bara vara i naturen. Så allt det här låter magiskt. Pappa skulle få vara proffset och lära mig massor av grejer. Det skulle vara så otroligt roligt att överraska honom med denna biljett, så mycket som han gjort för mig. Jag blev jättetaggad på yogan, klättringen och föreläsningarna (för inspiration) men det roligaste skulle vara trailrunning tillsammans med farsgubben. Så många gånger som vi sprungit mountainbikespåret hemma i Västerås så att detta skulle vara en DRÖM. Om jag inte vinner biljetterna så tänker jag spara ihop och garanterat åka nästa år!!

  KRAM VICTORIA

 12. Jag och sambon pratar jämt om att vi borde upptäcka mer och utmana oss själva. Men det är så lätt att man hamnar i vardagsmönster, eller skyller på pengar. Detta hade verkligen varit ett äventyr för oss. Se varandra, och oss själva, i situationer vi inte är vana i. Vi skulle båda vuxit i oss själva och som ett par. Bara att träffa lite nytt spännande folk och komma ut ur våra vardagliga roller. Detta hade varit så roligt och fyllt en helg av skratt tror jag!

 13. Glömde skriva att det jag tror vi hade gillat mest är vandringen. Ta oss fram med bara våra starka kroppar och känna naturen med alla sinnena! Underbart och en paus man behöver i denna stressen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *