Sök
Stäng denna sökruta.

VÄRLDENS VACKRASTE LAND FYLLER ÅR!

Idag fyller världens vackraste land år. Gratulerar med dagen, Norge! Har många favoritminnen från just Norge.

1410125_lofoten0431

Som när kollegorna tog med mig till en favoritplats – Lofoten.

141027_lofotenrid0065

Här Marie, som innan sa “jag har ridit fler gånger på kamel än på häst och jag har inte ridit på kamel speciellt många gånger om man säger så…”

150711_rockman0080

Eller när jag och syster körde Rockman.

11731731_1649427905292323_2238720579001288444_o

… Vi simmade och sprang. Och sprang och simmade. Och så gick vi jätte jättemånga trappsteg …

Eller när jag körde Norseman.

Då simmade jag först. Jättekallt. Sedan cyklade jag över flera berg i alla väder. För att till sist springa ett maraton i sol.

Har du något favoritminne från Norge?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *