Sök
Stäng denna sökruta.

GYMPA FÖR 1 TILL 88-ÅRINGAR

Är i norr och firar att pappa fyller 70. Han ville inte bjuda in till fest så han satte in en annons i Kometen (en annonstidning som kommer ut i Gällivare)

Dom som vill komma kommer sa han. I torsdags samlades över 30 personer, körde gympa och sedan var det öppet hus i stugan. Det var allt från 1-åringar till 88-åringar. Det är något väldigt härligt med öppet hus, alla kommer och går som dom vill. Flaggan vajar mot den blå himlen. Bastun är varm. Jag hör lika mycket svenska som finska. Älskar mest när jag hamnar i samtal där några pratar finska, andra svarar på svenska och den tredje meänkieli. Om man inte direkt vet vem någon är så går man igenom hela släkten till man kan placera personen. Mina mostrar som jag tycker så mycket om men så sällan träffar. Lugnet i att ingen har bråttom någonstans. Påtår blir tretår och däremellan en öl. Och smörgåstårta. Vanlig tårta. Mer kaffe. I centrum min far som stortrivs med mycket folk runt sig. Solen fortsätter skina, inte riktigt natten igenom ännu. Men nästan. Ljuset är tillbaks i norr och med den energin i både naturen och människorna.

Pappa är har lärt mig att aldrig säga aldrig, för plötsligt får man lust och då är det bara att gå helhjärtat in i det. Pappa fick en hjärtinfart 2001, efter det började han gå på hjärt och lungföreningens hjärtgympa. Innan dess har han nog aldrig varit på något som liknar gympa. Nu är han en av eldsjälarna i föreningen och är det någon som inte kommit på ett tag så ringer pappa och frågar hur det är.

Läs mer om pappa Sune här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

2 reaktioner på ”GYMPA FÖR 1 TILL 88-ÅRINGAR

    1. Eller hur! Så kul! Framtiden är ljus … jag var inte starkast, snabbast eller gladast i det där sällskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *