Sök
Stäng denna sökruta.

GYMPA FÖR 1 TILL 88-ÅRINGAR

Är i norr och firar att pappa fyller 70. Han ville inte bjuda in till fest så han satte in en annons i Kometen (en annonstidning som kommer ut i Gällivare)

Dom som vill komma kommer sa han. I torsdags samlades över 30 personer, körde gympa och sedan var det öppet hus i stugan. Det var allt från 1-åringar till 88-åringar. Det är något väldigt härligt med öppet hus, alla kommer och går som dom vill. Flaggan vajar mot den blå himlen. Bastun är varm. Jag hör lika mycket svenska som finska. Älskar mest när jag hamnar i samtal där några pratar finska, andra svarar på svenska och den tredje meänkieli. Om man inte direkt vet vem någon är så går man igenom hela släkten till man kan placera personen. Mina mostrar som jag tycker så mycket om men så sällan träffar. Lugnet i att ingen har bråttom någonstans. Påtår blir tretår och däremellan en öl. Och smörgåstårta. Vanlig tårta. Mer kaffe. I centrum min far som stortrivs med mycket folk runt sig. Solen fortsätter skina, inte riktigt natten igenom ännu. Men nästan. Ljuset är tillbaks i norr och med den energin i både naturen och människorna.

Pappa är har lärt mig att aldrig säga aldrig, för plötsligt får man lust och då är det bara att gå helhjärtat in i det. Pappa fick en hjärtinfart 2001, efter det började han gå på hjärt och lungföreningens hjärtgympa. Innan dess har han nog aldrig varit på något som liknar gympa. Nu är han en av eldsjälarna i föreningen och är det någon som inte kommit på ett tag så ringer pappa och frågar hur det är.

Läs mer om pappa Sune här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

2 reaktioner på ”GYMPA FÖR 1 TILL 88-ÅRINGAR

    1. Eller hur! Så kul! Framtiden är ljus … jag var inte starkast, snabbast eller gladast i det där sällskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *