Sök
Stäng denna sökruta.

PACKNING HIMALAYAN STAGERACE

Jag tyckte det var svårt att packa för Himalayan stage race – det kan vara vinterväder och sommarväder. Listan vi fick från tävlingsledningen gjorde mig rädd för det var allt från löparskor oh dunjacka till receptbelagda läkemedel jag aldrig hört talas om. Och så skulle vi ha en stor väska och en liten och en löparryggsäck och en till liten väska och …

Väskorna. Det vi behövde var stor låsbar väska och två mindre. Jag är helt kär i min nya Osprey. Efter att ha levt med en 90 liters Northface i typ 20 år så har jag nu handlöst fallit för en Osprey. Löjligt stor, men det jag verkligen gillar är att det enkelt går att knäppa loss och gömma axelremmarna – dom där som det alltid klagas på när man checkar in sitt bagaget. Dessutom var dragkedjan gjord så det enkelt går att låsa den.
Två mindre väskor för att du behöver en som du lämnar kvar i Mirik under dom fem dagarna du springer i bergen och en som du kan lägga extra energi/varma kläder i till en aidstation under varje dag.

* Löparryggsäck. Jag tycker om den här från Osprey för att den har två rejäla fickor som du kommer åt på framsidan och sedan tre fickor du kan lägga saker i bak. Och sedan testade jag den här lite mindre från Bergans. Bägge fungerade perfekt. Hade Osprey när jag ville ha med mig lite mer prylar och Bergans när jag bara behövde vätska, någon gel och en extra jacka. 
* Sovsäck (dom rekommenderar +-0° Jag hade en Haglöfs Ursus -9°)
* Regnjacka och regnbyxor. (Jag hade den här på mig när jag sprang)
* Dunjacka. Aldrig fel! Det första jag drog på mig efter varje löpning och den jag tog på morgonen när jag gick ner till frukosten och för att se solen väcka Everest.
* Varma byxor att dra över löpartajsen efter målgång/på kvällen.
* Resekläder.
* Varm hoodie.
* 5 Underställ lång ärm + 5 underställ kort ärm.
* Löparskor. Ett par trailskor och ett par asfaltskor.
* Shorts / korta tajts.
* Mössa för kalla morgnar och kvällar och keps att springa i.
* Vantar. Ett par löparvantar och ett par varmare.
* Sockar. Fem par du gillar att springa i och några extra för kvällarna.
* Pannlampa (med extra batterier)
* Myggmedel.
* Toalettpapper och ett gäng våtservetter.
* Solglasögon (favoriter sedan många år)
* Tandkräm och neccesär.
* Multiverktyg (gärna med sax)
* Liten handduk.
* Något slags lim (för att till exempel kunna panikslagna mina löparskor)
* Öronproppar.
*Extra energi (jag hade med några Enervit, Maurten, jordnötssmör och resorb)
* Klocka.

Det här är packlistan på medicinkit från tävlingsledningen, det var den som gjorde mig rädd:
* Wound Management and Bandages
* 1 ea moleskin. 7” x 4” sheet. Prevent blisters
* 1 package Second skin (optional) – treat blisters
* 1 ea Triple antibiotic ointment. Small tube – treat cuts
* 5 ea butterfly closure strips – hold cut closed in place of stitches
* 2 ea sterile dressing 4 x 4 – cover cuts
* 2 ea sterile dressing 2 x 2 – cover cuts
* 2 ea non-adherent dressing 3 x 4 – cover cuts
* 5 ea strip Band-Aids – cover small cuts
* 1 roll conforming gauze bandage – cover dressings
* 1 roll athletic tape, 1 or 1 5” wide – tape dressing
* 1 package Q-tips – clean small wounds
* 1 roll high compression elastic bandage, 2” wide – wrap sprain
* 5 ea safety pins – secure elastic bandage and breaking blisters

Medicin:
* 10 ea extra strength Tylenol – headache pain (don’t mix taking Tylenol or Aspirin with Ibuprofen)
* 30 ea Ibuprofen or Nuprin or Advil – muscle pain and mild altitude sickness
* 12 ea or 1 bottle Mylanta – stomach upset
* 20 ea or 1 bottle Pepto Bismol – mild to moderate diambes without fever or blood
* 12 ea Imodium A-D servere diarrhea
* 20 ea. Benadryl
* 1 tube A & D Ointment or Vasoline – chapping lotion
* 30 ea Dristan or Actufed or Sudad decongestant – clear sinus
* 1 tube Cortisone cream 1% – insect bites, skin allergy
* 1 tube Tinactin anti-fungal cream or clotrimazole cream (Mycelex)– athletes feet, buttocks rash
* 1 large tube sunscreen SPF 30
* 1 tube zinc oxide or sunblock for lips
* 1 bottle Potable Aqua, Polar Pure, Aqua Cure – water treatment
* 1 box waterproof matches
* 1 Zip lock clear plastic freezer bags – organization of medical kit
* 1 nylon stuff sack – hold all Zip Lock bags (mark “medical”)
* 20 ea Cipro 500 mg – gastrointestinal and urinary infection
* 6 ea Azithromycin (Zithromax) or 20 ea Clarithromycin (Biaxin) – upper respiratory infection
* 20 ea Zantac 150 mg – runner’s gastritis

Jag lyckades inte ens lista ut vad alla mediciner var så jag frågade en tidigare tävlande om jag verkligen behöver allt och han sa nej så jag åkte trots att jag inte hade lyckats få tag på till exempel Azithromycin (Zithromax) och Clarithromycin (Biaxin).

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Portugal

Några ord om en fantastisk vecka i Portugal. Jag har hållt yoga, crossfit, spinning och en föreläsning. Men framförallt haft härliga samtal med sköna människor.

Läs mer »

HÄNG MED PÅ TRÄNINGSRESA TILL PORTUGAL

16–23 Mars – vad gör du då? Hänger med mig och ett gäng favoritinstruktörer på träningsresa förstås! Tänk att få möta solen varje morgon genom att gå eller springa efter den milslånga stranden. Eller så rullar du ur sägen ner till morgonyogan (eller både och – min favoritkombo!) Tokträna eller totalvila – vilket du än behöver i mars.

Läs mer »

En reaktion på ”PACKNING HIMALAYAN STAGERACE

  1. Det var inget litet apotek att bära med sig, jisses!
    Underbar sorts blogginlägg, jag slukar packlistor och race reports med glädje, tack för att du delar med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *