Sök
Stäng denna sökruta.

Vita bandet – hundspann längst med svenska fjällkedjan

2Byline Niklas Eriksson

Idag startade Niklas Eriksson (för femte gången!) med sina hundar från Grövelsjön och ska ta sig längst med den svenska fjällkedjan till Treriksröset i norr. Resan går att följa här eller så går du in här – då kan du se positioner på alla som är på väg mellan Grövelsjön och Treriksröset. 

Jag blir glad i magen och sugen när jag läser om “Fjällfararnas Vita och Gröna Band”
Det är en icke vinstdrivande organisation med syftet att inspirera till och främja utvecklingen av långturer i vår skandinaviska fjällkedja. Genom att för egen maskin färdas den 130 mil långa sträckan kan man få utmärkelsen Vita eller Gröna Bandet – eller både och. Banden inrättades 2009 av några inbitna fjällrävar och eldsjälar. Du får färdas hur du vill (så länge det inte är med motor) skidor, hundspann, cykel eller vandra.

3Byline Niklas Eriksson

Foto: Niklas Eriksson

Nå gillar du det här så gillar du nog också

PACKNING FÖR VANDRING

Här hittar du tipsen till en perfekt packad vandringsryggsäck. Från strategiskt placerade snacks i midjebältet till viktiga verktyg som kompass, karta, pannlampa och toalettpapper i det översta facket. Sovprylar, köksutrustning, dunjackor och regnkläder har sina egna dedikerade platser för enkel åtkomst under pauser.

Läs mer »

Prylen: kängan Mira

Vi träffades när jag letade efter sällskap till Patagonien. Det var kärlek vid första ögonkastet. Testade några andra men de var antingen

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *