Sök
Stäng denna sökruta.

10 saker jag vill göra i helgen

150103_GVELOPNING0214

Sara skrev “10 saker jag vill göra i helgen” och jag kände att en sådan lista vill jag också göra. Så … det här vill jag göra i helgen:

1. Äta långfrukost med familjen. Älskar morgnar när ingen har bråttom. Ligga kvar i sängen och prata med 8-åringen som brukar komma över till vår säng och fråga när vi ska gå upp… Sedan ligger vi och säger “du först” “nääää du först” till jag inser att det blir inget mer sova här och kliver upp. Tänder en eld. Kokar kaffe. Scones. Pannkakor. Eller bådeoch.

2. Springa långpass med sköna vänner till ett cafe jag länge viljat besöka. Springer dit, fikar och tar tåget tillbaka hem – precis sådana långpass älskar jag. Vänner. Skog. Ny led. Och från A till B. Ge mig gott kaffe på det och jag är fullständigt nöjd.

3. Stänga av telefonen och äta löjligt god mat, dricka vin och prata med la familia. (Pappa säger sig ha köpt en fantastisk flaska rött för 83 kronor. Eftersom jag aldrig hört talas om att min pappa köpt vin så är jag mycket spänd på det här …)

4. Gå ut i skogen och testa mitt nya objektiv. Efter år av velande har jag nu köpt ett 24–70 objektiv som komplement till mitt 50 mm. Jag vill elda, dricka kaffe och fota!  Eller ännu hellre åka långfärdsskridskor, elda, dricka kaffe och fota … Helst med storfamiljen!

5. Lyssna på Storytel. Helt fast! Trodde inte jag kunde bli lika fast i en ljudbok som i en vanlig. Har plöjt minst en om dagen sedan förra fredagen. Allt från “Arvet efter dig” av Jojo Modes till “Start with why” av Simon Sinek och “Så vinner du kommunikationskriget” av Per Schlingmann. Har du några tips åt mig?

6. Layouta elva sidor för Womens Health. Skickade nästa nummer av Runner World Norge till tryck idag och nästa vecka har jag deadline på Womens Health. Jag tror inte på att jobba jämt – men jag tänker avsätta ett gäng timmar i helgen för att göra dom här sidorna så min redaktion kan korrekturläsa dom på måndag. Så kan jag ta några timmar ledigt i veckan istället.

7. Gå igenom nästa träningsschema. Vi träffade CoachCalle i veckan. Redovisade våra resultat och gick igenom dom nya styrkeövningarna. Känns otroligt kul att få testa igenom dom nya passen. Mer om det nästa vecka. Men jag kan säga att övningarna vi gick igenom gav träningsvärk fast vi bara testade igenom dom.

_DSC0306

8. Simma med TT på söndag! Längtar redan efter att ha gjort dom första 50 metrarna så kroppen är igång och det enda jag hör är mina egna andetag. En blandning av meditation,  mjölksyremetrar och kompishäng vid poolkanten.

9. Ringa (ännu hellre träffa) några gamla vänner (gamla som i att vi känt varandra huuuuur länge som helst …) Linda och Josefine, ses på Clarion på söndag?

10. Sova. Sova. Sova. När vi träffade CoachCalle i veckan så gav han oss i uppgift att under dom närmaste två veckorna i medel ha sovit minst åtta timmar varje natt. Det finns inget som ger bättre återhämtning och boostar immunförsvaret som sömn-sova-sova-sömn-sova-sova. Så godnatt!

Vad står på din 10-saker-jag-vill-göra-i-helgen-lista? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

3 reaktioner på ”10 saker jag vill göra i helgen

  1. Så härlig helg det låter som. För mig står bara längdskidåkning på helgschemat. Storytel, så jäkla bra! Lyssnade på Bea Uusma – Expeditionen idag i skidspåret. Så otroligt bra bok! Sen måste du höra The Martian.

    1. Tack för bra tips! Gillade verkligen Expeditionen när jag läste den. Ser fram emot The Martian. Ha en härlig längdhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *