Sök
Stäng denna sökruta.

SJÄLVSAMHETEN

150912_SALTOLUOKTA_20000269

Läste ett inlägg om ensamheten eller självsamheten på Jonna Jintons blogg och känner igen mig i så mycket.

Hon skriver att hon får energi av att vara själv.
Jag älskar att vara på fest. Jag har lätt för att bjuda in många på middag (sådär så min sambo blir tokig för att jag alltid vill att alla ska vara med…) Jag älskar kreativa stormöten på jobbet. Träna med vänner.

Men jag behöver min dos av ensamhet. Så tankarna hinner ikapp mig. Ibland är det på en sten i Lappland. Ibland räcker det med ett löppass i skogen utanför huset i Stockholm. Jag har aldrig tråkigt när jag är själv. Älskar när det blir tomt och tyst i huvudet och jag känner hur det luktar i skogen. Hur vattnet känns mot huden när det regnar. Smaken av luften jag andas. Det är då dom bästa idéerna kommer. Sådär så jag nästan måste sätta mig ner på en gång och skissa, skriva och göra.

Dom bästa dagarna är när jag får både och. Självsamheten och gemenskapen.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

En reaktion på ”SJÄLVSAMHETEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *