PATAGONIA PACKNING

Det enda vi egentligen vet med vår Patagonienutmaning är att vi ska vara i Punta Arenas nästa lördag och så har vi fått en obligatorisk packlista. Jag har börjat plocka fram saker och varit på shoppingtur och uppgraderat mig.

Jag som brukar hojta högt om att prylar inte gör dig lycklig var helt överlycklig när jag traskade omkring på Addnature. Bra friluftsprylar gör mitt liv bättre. Att ha riktigt bra grejer så jag känner att jag klarar vilket väder som helst. DET gör mig lycklig!

Dom två stora uppgraderingarna för min del är en ny ryggsäck, och ja det har hänt en del sedan jag köpte min ryggsäck för 24 (!) år sedan. Fick prova ut en som ska passa mig. Först koppla på avbärarbältet och se till att det sitter just under höftkammen, justera axelremmarna och AHHHHH det känns inte som jag har den på mig. Är helt övertygad om att den kommer kännas tung då och då men låt mig få vara nykär ett tag till. Valde en Osprey Ariel 65 l. (Jag ville inte ha så stor men efter att lagkompis Marie hållt ett långt föredrag om att vi ska ha allt inne i väskan och man alltid kan dra ihop den blablabla så …)

150130_runoryggsno0123

Packlistan vi fått:
Basic Equipment

Headlamp
Batteries
Hydratation System
Knife
Lighter
Camera.
Watch
Mobile phone + laddare
Trekking poles
Sunglasses
Rope 3mm x 3m
Trash bags
Backpack
Dry bags

Camps
Tent
Sleeping bag
Sleeping mat

Navigation
Compass
GPS

Clothes
Watterproof Jacket (gore-tex)
Thermal Jacket
Hat
Buff
Gloves (windstopper)
Gloves Merino (optional)
Gaiters
Trekking shoes
Camping shoes
Pants First Layer (merino)
Main trekking pants (soft-shell)
Rain pants Goretex (optional)
Shirt first layer Merino or synthetic. Long sleeves, high neck with zipper
Shirt Second Layer Similar to first one but thicker
Underwear
Socks Synthetics with right fit to avoid scrapes
Socks first Layer Synthetics, thin and adjustable (optional)
Pyjama (merino)

Food and Cooking Supplies
Breakfast, lunch, dinner
Food for Walking
Plate
Spoon/Fork
Cup
Stove
Gas
Pot
Lighter

Personal first Aid and personal hygiene
Personal First Aid Kit
Personal Hygiene Tooth brush, tooth paste, nail scissors, tweezers
First Aid Blanket
Suncream, chapstick with sun protection

(Ber om ursäkt för att jag inte översatt packlistan)

Projekt packning fortsätter. Två dagar kvar. Alltså TVÅ DAGAR!!!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

PACKLISTA:VANDRING

Har aldrig tidigare fått så många frågor på vad man ska ha med sig när man vandrar. Kul! Här hittar du listan

Läs mer »

SWIMRUN – PRYLARNA

När jag fick frågan om jag vill gästa livesändningen för ÖtillÖ och prata om prylar så kände jag mig som en pensionär

Läs mer »

6 reaktioner på ”PATAGONIA PACKNING

 1. Nu får du ha det så jädrans upplevelsesrikt! Avundsjuka är en fruktansvärt dålig egenskap, men just nu erkänner jag ett snäv av det faktiskt. Men å andra dudan ska jag snart till Gällivare å simma med Gällivarebor o Colting. Pillutta dej!!!

 2. Packning, detta mysterium 🙂 Vore kul att höra er feedback på hur packningen fungerade när ni kommer hem. Hur den kom till användning, eller inte. Kram och njut av äventyret!

  1. Vi sa om och om igen att det här var den bästa packlistan. EVER!
   Vi använde varenda sak. Allt.
   Kommer använda den här listan för varenda bergstur jag ska på i framtiden. Helt otroligt vilket väder som en merinullströja med en skaljacka ovanpå klarar. Typ alla väder … Kram.

   1. Fantastiskt, då spar jag den! Jag blir sugen att packa ihop och ge mig ut nu 🙂 Och vilka bilder, vilken miljö.. kan tänka mig att skippa många av mina drömmar bara jag tar mig dit istället. Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *