SNACKA SNÄLLT MED DIG SJÄLV

Sofie_Vinter_Vgi_141228_129

Jag jobbar med mina tankar varje dag. Fast jag tycker att jag har kommit en bit på väg när det gäller det här med positivt tänkande så kommer jag på mig själv med att tänka “det går aldrig”.

Eller som häromdagen att skriva ner mig själv när jag lägger upp en bild på mig själv i en landslagsdräkt. Jag håller på att publicera en text om att jag fick åla in i en XXL-dräkt fast det inte är sant. Jag vill skriva att jag är i skitdålig form. Inte ska väl jag komma här och komma och säga att jag är någon.

Sedan tänker jag på att jag verkligen vill förändra världen. Fred. Inga svältande barn. Men också i det lilla. Jag vill att mina barn ska vara glada, stolta och tacksamma över allt som är bra. Och då kan inte jag skriva att jag är ful och fet. Dålig och dum. Tänker mycket på det, att mina barn aldrig ska höra mig säga ett ord om att jag är tjock eller dum. Jag kan räkna upp för många exempel på föräldrar som jag hört prata bantning eller att deras kropp inte är perfekt.

Du är perfekt! På ditt sätt. Vad tror du att du gör genom att prata nervärderande om dig själv – med eller så dina barn hör? Barn gör inte som du säger, dom gör som du … Det vill säga håller du på och säger att din mage är tjock eller du inte är snabb så ger du det till dina barn.

Varsågod, här har du … du duger inte som du är … det finns alltid något att jobba på.

Och det gäller såklart inte bara dig som har barn. Snacka snällt med dig själv! Inte bara högt om dig själv utan även i ditt huvud. När tankarna om att ditt och datt kommer. Notera. Förändra om det är det du vill. Ett bra sätt kan vara att fundera på om du hade sagt så till din bästa vän? Om inte så säg det för 17 inte till dig själv! Du är din bästa vän. På riktigt. Ta hand om dig själv och sedan om andra.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

En reaktion på ”SNACKA SNÄLLT MED DIG SJÄLV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *