Search
Close this search box.

ALL IN PUMPA

131024_pumpa034

Whatever you do, do it good. Whatever you do, do it with passion. Live like you mean it! Utan att bli en hel klyschfabrik så ska jag berätta en sak jag  tycker vi Lanttos är bra på. När vi gör något, då gör vi det 100%. 

Ja, vi kan gå till överdrift när det gäller det mesta. Jag har blivit bättre på att släppa saker, lite sådär good enough. Men en sak jag inte tänker släppa är att när jag gör något så försöker jag göra det 100%. Här och nu. Hej och hå liksom. Livet blir så jäkla mycket härligare då.

131024_pumpa019

Idag gick syster Lisa all-in med mini-Lanttosarna och gjorde en halloween pumpa. Så vad vill jag dra för paralleller från en pumpa till träningen, jobbet och livet?

Jo men så här. Om du befinner dig på ett möte som inte är jätteroligt. Ge det ändå 100% där och då. Vad kan du göra för att föra det här mötet framåt? Vad kan du bidra med? Ingenting blir bättre av att vara hälften närvarande och bara sitta av tiden.

Eller att inte ge 100% på ett intervallpass löpning där du ska ge 100%?

131024_pumpa024

Eller fundera på vad som händer till helgen istället för att göra just den här torsdagen till den bästa torsdagen den bara kan vara. Jag vet att jag är lite manisk ibland, jag vill maxa upplevelser när det går. Kan jag avsluta ett löppass i Milano med den godaste koppen kaffe ever för att vi ändå springer förbi ett cafe – ja då gör jag det. 

Försök hitta något varje dag som gör att du kommer ihåg just den dagen med ett leende. Det lilla extra. Alltså gå all in och gör ditt bästa vare sig det är på träning, på jobbet eller i livet. Sedan lägger man sig i sin säng och går all-in sömn. 

131024_pumpa031

Livet blir så mycket bättre om man lever, luktar och smakar på det varje sekund. Det kanske är en självklarhet, men jag tycker det kan vara svårt att komma ihåg när väckarklockan ringer och det är helt svart utanför fönstret. 

131024_pumpa038

Ska jag berätta om dagens träning också? Ja, ja. All in sista långpasset innan NYCmarathon. 20 km. Dom sista fyra kilometrarna skulle gå fortare än dom 16 före. Och jag lyckades. Happy, happy! Nu är det bara ett löppass kvar den här veckan: “15mins warm up – then 10 x 60s, 30-45s rest between – 15mins warm down” Ser fram emot det redan.

Men alltså. 20 km är långt. Ska jag verkligen springa det dubbla och två kilometer till nästa söndag. Det känns bra långt. Fast jag får ju se mycket av NYC i alla fall … Kanske hittar jag mitt livs godaste kaffe efter vägen? Var hittar jag den? Och den godaste drinken?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *