Sök
Stäng denna sökruta.

#3: Moln

Annars och övrigt idag så har jag följt Ö till Ö. När jag gick in på sidan imorse möttes jag av den här headern: 

Längst till höger ser man Ola på rygg och jag vid hans sida. Första simsträckan vid förra årets Ö till Ö. Just där och då, vid min dator imorse så kände jag mig galet avundsjuk på de 102 lagen som hade en hel dag i skärgården framför sig.

Sedan har jag hållt lite koll på mina vänner. Vilka hjältar. Som Anders sa när vi pratade med honom ikväll. “Vilket j*vla lopp, mycket tuffare än jag trodde, det är som att kroppen mals sönder under dagen.”

65 kilometer mellan Sandhamn och Utö i Stockholms skärgård, en sträcka som motsvarar närmare två Lidingölopp och 3,5 Vansbrosimningar i en följd. Över 20 öar och lika många vattendrag.

Jag skulle inte säga att Ö till Ö är så mycket tuffare än en Ironman, men det är råare. Och mycket tuffare tidsgränser man måste hålla.

Vansinnigt vackert, men inte helt platt terräng.

Minns att jag under vissa sträckor förra året bara skrattade för det kändes så osannolikt att jag befann mig på en svensk tävling och klättrade efter bergssidor, iförd våtdräkt …
Ö till Ö foto: Jakob Edholm

Dag tre på fotoutmaningen var moln. När jag klev ut genom porten från jobbet var alla moln borta, försvunna, väck. Så jag letade efter moln i butiker, på påslakan men sedan kom det här åkande ovanför mig. Ingen bild som jag kommer minnas, men jag fortsätter med fotoutmaningen. Imorgon blir det något grönt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

De mest använda bilderna i STF bildarkiv

I princip varje gång det kommer ett nyhetsbrev eller ett utskick från Svenska Turistföreningen så finns en bild från den här fotograferingen med. Har fått höra från två olika håll att det är de mest använda bilderna i STF bildarkiv.

Läs mer »

Lanttolove

I lördags gifte sig en av mina bästa vänner. Hon frågade om jag kunde tänka mig ta några bilder så jag väckte Lanttolife och drog till Skåne.

Läs mer »

0 reaktioner på ”#3: Moln

  1. Haha, jag får väl erkänna att det var lockande att bara plocka någon gammal bild, tagen si så där 4000 meter upp… men det hade inte varit någon utmaning.

 1. Ö till Ö verkar (i mina ögon) var bland det grymmaste (jobbigaste) man kan göra. (kanske förrutom Norseman då??) För visst kör man alla sim- och löppass i såväl våtdräkt som löparskor?!?
  Det ser alltid ut att blåsa rejält i skärgården så vågorna måste ju ta en hel del kraft, likaså de hala klipporna. Även terrängen förstås.
  Ser galet lockande ut…. 🙂
  /Helena

  1. En sak jag tycker är lite roligt med Ö till Ö är att “det perfekta race-kitet” ännu inte är framtaget. Det finns fortfarande de som simmar med fenor, och det finns de som sätter sina skor i en påse när de simmar de långa simsträckorna. Men ja, det vanligaste är att man simmar och springer i sin våtdräkt och löparskor. Vi tog av oss dräkten till hälften på de sträckorna som var någon kilometer (annars kokar man) och under den längsta löpningen så tog vi av hela våtdräkten och sprang i “triathlonkläderna” (snabbtorkande linne och tights) som vi hade under. Det är en helt magisk tävling. Jag säger det en gång till MAGISK!

 2. Grymma bilder!
  Jag är själv jäkligt sugen på Ö till Ö, men nästa år blir det Kalmar istället.
  Åk ner till Göteborg och testa Öloppet nästa år så får du känna på Västkustens skärgård.
  Kötta på!

 3. Jag skulle säga att Ö till Ö är tufft, tuffare än en ironman just för att det är svårare cut off tider att hålla! På en ironman kan man ta det lugnare om man behöver. Går knappast i ö till ö. Då är man ute. Är ju ändå bara 60-70 lag per år som tar sig i mål. Stor respekt för alla som körde och till alla de som tog sig i mål! Grattis!

  1. Håller med dig på samtliga punkter, som sagt “… det är råare. Och mycket tuffare tidsgränser man måste hålla…”
   Verkligen stor respekt till de som tog sig in i mål, OCH stor respekt till alla som tävlade. Alla simmade och sprang i TIMMAR i en miljö och i ett tempo som de flesta svenskar inte skulle klara av en halvtimme i. Det är ett mäktigt lopp. Och magiskt vackert.

 4. Supersnygga bilder, och tack för en inspireande blogg! Du, en fråga; Wodkilla-linnet du hade på bild för ett par dagar sen, var får man tag på dom? Kiruna Cossfit stod det under bilden, men jag hittar inte det i deras shop…?

  1. Hej, kul att du frågar. Det är från Kiruna Crossfit, mejla eller slå Daniel som har stället en signal. Vet att de ska ner och tävla i Stockholm i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *