Lanttolucka 16 – saffransfrossa

Jag bakar inte ofta, men när jag gör det går jag gärna all in och gör flera saker och aldrig samma sak som tidigare. Idag var det dags för mitt gamla Gällivaregängs jullunch.

Vi har knytis och jag är ansvarig för efterrätterna. I år blev det godis och en saffranscheesecake med pepparkaksbotten.

Botten:
20 st normalstora pepparkakor
75 g smör, smält
1 msk socker

Fyllning:
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost tex philadelphiaost
3 dl grädde
1 påse saffran.

Gör så här
1. Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i en form (jag använde en rund med avtagbar sida)

2. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten. Lägg i en påse saffran.

3. Häll upp smeten i formen och ställ in formen i frysen i minst 4 timmar. Dekorera med pepparkakor eller något annat du gillar. En god kaffe till så är livet lite extra gott att leva.

Och lunchen då? Sjukt trevlig! Det här vänner jag känt nästan hela mitt liv. Några har funnits där sedan första klass, andra sedan gymnasiet och hälften är respektive som jag kommit att tycka lika mycket om. Hela gänget träffas sällan, men det känns ändå alltid lite som att det var igår. Jag säger bara TACK. Tack för god mat och tack för att ni fortfarande är mina vänner!

This entry was posted in Kost, Vänner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *