VAD JAG LÄRT MIG AV IRONMAN

22 Ironman. Tjugotvå gånger har jag simmat 3860 meter, cyklat 18 mil och sprungit ett maraton på det. Vad har det gett mig förutom ett gäng medaljer, finisher t-shirtar och lägre pension (nej – det är inte gratis…).

Det är något speciellt med att göra saker som man fått för sig är omöjligt. Innan min första kändes verkligen en Ironman som något helt omänskligt. Men när man insett att det inte är det. När man gör en till och en till och en till … och inser att det mest handlar om huvudet. Då tänker man på allt annat som känns en smula omöjligt och inser att det är med största sannolikhet absolut inte det. Eller som min far säger: “om någon till och med gjort det innan så är det ju verkligen inte omöjligt”. Det handlar om ifall jag VILL det.

Förutom känslan av att allt är möjligt så har Ironman fått mig att älska min kropp nå så överjävligt. Precis i slutet av mitt första Ironmanmarathon så hörde jag en liten tjej säga “varför guppar den där tantens rumpa så mycket” när jag sprang förbi, och minns att jag tänkte “den här överjordiskt starka Lanttoröven har snart gjort en fucking Ironman” – och känslan var bara stolthet.

Jag säger inte att alla ska göra en Ironman för att älska sin kropp, men jag vill uppmana dig att prata med dig själv med kärlek för det är den här kroppen du fick och den bär runt dig på äventyr varje dag, året om. Att snacka skit med eller om den på något sätt är totalt slöseri med tid. Äg den. Älska den. Bruka den till äventyr, lust och kärlek. Deal?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

31 dagar #Levförfan

Jag kallar det #Levförfan, du kan kalla det självledarskap eller vad du vill. Det är egentligen inga konstigheter, jag hjälper dig att skapa struktur i vardagen och bra vanor. Min vision är att jag genom ett mejl varje morgon är en hand att hålla i, lite jävlarannamma de dagar som behövs och en varm kram de dagar du behöver det.

Rent praktiskt går det till så att du varje dag, med start 1 januari, får ett mejl med instruktioner från mig och varje söndag får du tre träningspass. Du väljer själv vilka dagar i veckan du kör de olika passen. Kombinera med annan träning eller kör detta som ditt enda upplägg. ⁠

Läs mer »

Hej då räven

Fast jag visste att det var dags så är saknaden stor. Så stor. Så enormt stor. 

Jag kommer aldrig mer klappa den vackraste, mjukaste pälsen. De där vackra ögonen med perfekt eyeliner kommer aldrig mer möta mina för att kolla vilket håll vi ska gå. Ingen kommer prata sådär som bara han kan med mig till morgonkaffet. Han kommer aldrig mer att buffa på min arm när jag sitter framför datorn och han tycker det är dags för promenad.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *