Att skapa dagar jag kommer ihåg … hade vi ätit ugnspannkaka hemma så hade dagen passerat och jag hade inte kommit ihåg den om en månad. Efter lunchbad, varm choklad och kolbulle kändes livet bra mycket mer levförfanigt.
Tack Niki Sjölund för påminnelsen om utevarianten av ugnspannkaka!
KOLBULLE
4 stycken
6 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
olja eller smör till stekning
1 burk crème fraîche (2 dl)
30 g Norrlandsost
1 knippe dill
350 g fläsk eller bacon
Så här gör du: Blanda ihop mjölet med vattnet och tillsätt saltet. Häll sedan upp det i en lämplig flaska att ta med på turen. Mixa crème fraîche med finriven norrlandsost och lägg tillbaka i crème fraichen – burken för att ta med ut. Värm pannan, stek fläsket. När det är färdigstekt häller du på 1?4 av smeten och låt steka på hög värme tills smeten har blivit helt bubblig för att sedan vända på den och steka någon minut till. Upprepa detta tre till gånger för att göra totalt fyra kolbullar.
Toppa med ostkräm och grovhackad dill.