#LEVFÖRFAN DAG 6

Att skapa dagar jag kommer ihåg … hade vi ätit ugnspannkaka hemma så hade dagen passerat och jag hade inte kommit ihåg den om en månad. Efter lunchbad, varm choklad och kolbulle kändes livet bra mycket mer levförfanigt.

Tack Niki Sjölund för påminnelsen om utevarianten av ugnspannkaka!

KOLBULLE
4 stycken
6 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
olja eller smör till stekning
1 burk crème fraîche (2 dl)
30 g Norrlandsost
1 knippe dill
350 g fläsk eller bacon

Så här gör du: Blanda ihop mjölet med vattnet och tillsätt saltet. Häll sedan upp det i en lämplig flaska att ta med på turen. Mixa crème fraîche med finriven norrlandsost och lägg tillbaka i crème fraichen – burken för att ta med ut. Värm pannan, stek fläsket. När det är färdigstekt häller du på 1?4 av smeten och låt steka på hög värme tills smeten har blivit helt bubblig för att sedan vända på den och steka någon minut till. Upprepa detta tre till gånger för att göra totalt fyra kolbullar.
Toppa med ostkräm och grovhackad dill.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *