Sök
Stäng denna sökruta.

Lappländskt Crosstrainerpass

Höll ett “Lappländskt Crosstrainerpass” tillsammans med Jessica Falk förra veckan. Vi har velat hålla ett sådant här pass sedan vi fann varandra under någon instruktörskurs på SATS. Hon har sina rötter i Saivomuotka och jag i Gällivare.

Vi var tvungna att stryka både knivslagsmål och hembränt men jag skulle säga att det blev ett jävulskt bra pass ändå. Vi körde utomhus, hade med oss vedträn och mätte upp så det var mer än två meter mellan dom tränande. Byggde upp passet kring fem teman:

Midnattsol
Snö
Skoter
Björnen
Renen

Två midnattsolsövningar som vi körde 45 sekunder, vilade 15 sekunder … två varv. Sedan bytte vi till tema snö – pratade om snö och gjorde två övningar för snömusklerna. När vi dragit igenom alla övningarna så körde vi igenom alla en gång till – fast kortare, hårdare och med ännu fler norrlandshistorier.

Alltså två övningar på varje station. Två varv. 45 s – 15 s vila. 60 sekunder jägarvila och sedan två varv 30 s – 15 s vila!

När jag gör något så älskar jag att göra det fullt ut så långt det går – så självklart hade vi eld, renfällar och rutiga skjortor. Härligt att få gå all in, skratta och låtsas att världen är som vanligt – fast med avstånd.

Vill du lyssna på musiken vi hade när vi spånade fram övningar och planerade musik till passet – klicka här! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *