Sök
Stäng denna sökruta.

Lappländskt Crosstrainerpass

Höll ett “Lappländskt Crosstrainerpass” tillsammans med Jessica Falk förra veckan. Vi har velat hålla ett sådant här pass sedan vi fann varandra under någon instruktörskurs på SATS. Hon har sina rötter i Saivomuotka och jag i Gällivare.

Vi var tvungna att stryka både knivslagsmål och hembränt men jag skulle säga att det blev ett jävulskt bra pass ändå. Vi körde utomhus, hade med oss vedträn och mätte upp så det var mer än två meter mellan dom tränande. Byggde upp passet kring fem teman:

Midnattsol
Snö
Skoter
Björnen
Renen

Två midnattsolsövningar som vi körde 45 sekunder, vilade 15 sekunder … två varv. Sedan bytte vi till tema snö – pratade om snö och gjorde två övningar för snömusklerna. När vi dragit igenom alla övningarna så körde vi igenom alla en gång till – fast kortare, hårdare och med ännu fler norrlandshistorier.

Alltså två övningar på varje station. Två varv. 45 s – 15 s vila. 60 sekunder jägarvila och sedan två varv 30 s – 15 s vila!

När jag gör något så älskar jag att göra det fullt ut så långt det går – så självklart hade vi eld, renfällar och rutiga skjortor. Härligt att få gå all in, skratta och låtsas att världen är som vanligt – fast med avstånd.

Vill du lyssna på musiken vi hade när vi spånade fram övningar och planerade musik till passet – klicka här! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *