Lappländskt Crosstrainerpass

Höll ett “Lappländskt Crosstrainerpass” tillsammans med Jessica Falk förra veckan. Vi har velat hålla ett sådant här pass sedan vi fann varandra under någon instruktörskurs på SATS. Hon har sina rötter i Saivomuotka och jag i Gällivare.

Vi var tvungna att stryka både knivslagsmål och hembränt men jag skulle säga att det blev ett jävulskt bra pass ändå. Vi körde utomhus, hade med oss vedträn och mätte upp så det var mer än två meter mellan dom tränande. Byggde upp passet kring fem teman:

Midnattsol
Snö
Skoter
Björnen
Renen

Två midnattsolsövningar som vi körde 45 sekunder, vilade 15 sekunder … två varv. Sedan bytte vi till tema snö – pratade om snö och gjorde två övningar för snömusklerna. När vi dragit igenom alla övningarna så körde vi igenom alla en gång till – fast kortare, hårdare och med ännu fler norrlandshistorier.

Alltså två övningar på varje station. Två varv. 45 s – 15 s vila. 60 sekunder jägarvila och sedan två varv 30 s – 15 s vila!

När jag gör något så älskar jag att göra det fullt ut så långt det går – så självklart hade vi eld, renfällar och rutiga skjortor. Härligt att få gå all in, skratta och låtsas att världen är som vanligt – fast med avstånd.

Vill du lyssna på musiken vi hade när vi spånade fram övningar och planerade musik till passet – klicka här! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

ISTÄLLET FÖR IRONMAN

Jag gjorde slut med Ironman häromdagen (läs mer här!) och fick flera meddelanden om att triathlon är mycket större än Ironman och

Läs mer »

SKIDA MED UTE 2023

Skida med Ute. 28-30 januari. Instruktörer är Anna Olsson, Johan Olsson, Sanna Peterson Hallberg och jag. Ett riktigt bra längdskidläger med guldkant. Guldkant i

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *