Sök
Stäng denna sökruta.

Camp Fårö

Träningshelgen på Fårö. Den var allt och lite till. Ett ögonblick och en livstid på samma gång. Den var mjuk och mjölksyra. Den var teknik och frihet. Den innehöll allvar och sådant där skratt från magen som inte går att stoppa.

Tack alla. Tack Fredrik för att jag fick vara med och förverkliga din dröm. Men framförallt tusen tack alla som var med. Här och nu. Rullskidor. Simning. Rörlighet. Styrka. Skidgång. Allt. Med både fokus och skratt. Ni körde hårt när ni skulle köra hårt men hela tiden med en blick på gänget. Ni såg varann. Hjälpte varann. Var intresserade och gav er hän. Jag ÄLSKADE varje sekund av det här lägret.

Vi börjar från början. Vi mötes upp i Visby och åkte till Sudersand. Föreläsning av Johanna och sedan ett mjukt styrkepass. Sista dagarna i augusti men känslan var att vi var någonstans vid medelhavet.

Morgonlöpning och aktiveringsövningar innan frukost.

Delar av gänget.

Intro och utlåning av rullskidor.

Delade upp oss i två grupper. Dom som aldrig (eller knappt) stått på ett par rullskidor och dom som rullat en del.

Lunch och så rullade vi förbi Sylvis döttrar och köpte fika till Blå lagunen.

Lycka i form av sju sorters kakor i miniformat.

Alla är snygg i svart latex …

Även här delade vi upp oss i två grupper. Dom som inte gillar att sätta ner huvudet under vattnet och de som känner att det är lugnt att simma över blå lagunen. Syster Lisa och CoachAnna rockade simning med ena gruppen och jag med andra.

Fokus var att få till ett lugn i simningen och uppleva blå lagunen. Vi körde övningar och sedan avslutade vi med att leka. Synkroniseringssimning och hopp och lek från klippor.

Andreas och Johanna efter sista övningen – som dom satte som ett SMÄCK!

Karin simmade som den gudinna hon är.

Det var också hon som rattade minibussen jag åkte i. SOM EN GUDINNA! Det var där och då jag blev kär i henne. Innan resten av bussen förstod att hon till vardags jobbar som ambulansförare satt dom och höll sig i alla handtag som fanns att tillgå. Men efter dom fått reda på varför hon körde som en racerförare och vi drog på finsk techno i radion ville vi aldrig komma fram …

Blå lagunen – alltid värt ett besök.

Lördag och dags för raukstauk.

Andreas.

Andreas vid Helgumannen fiskeläge.

Elin körde över två mil = tyckte jag hörde något om distansrekord.

Coach Fredrik. Mitt i sin dröm.

Helgumannen fiskeläge.

Efter vi RaukStaukat kom ovädret in och vi bytte runt lite i schemat så det var fria aktiviteter. Löpning eller simning i poolen för de som ville.

Sista dagen fick deltagarna välja mellan rullskidor, yoga eller simning.

Lisa och Anna simmade och jag körde yoga vid havet.

Första gången under mina 20+ år som jag tagit en bild när jag leder yoga men jag kände bara att jag måste ha kvar det här. Havet som utsikt och en regnbåge som kuliss. Nyp-mig-i-armen-härligt.

Frukost på det och sedan var det plötsligt dags för lägrets sista pass. Efter intro i skidgång körde vi intervaller i Ullahau. 3(3*1 min) och 3 (30*30)

Fredrik, Anna, Lisa och Karin på väg upp.

Karl – fysfenomen och helt fantastisk människa.

Dom här bilderna … Johanna under den sista 30*30 intervallen.

Fredrik ropar VIIIIIILLLLAAAA …

Känn känslan!

Nöjdheten!

Lovina – sådan kämpe. Hon gav sig aldrig. Varken på rullskidor eller när vi körde skidgång. Grym är vad du är.

Gänget, jag säger tack, tack, tack för dom här dagarna. Landat hemma och sitter med känslan “hände-det-verkligen” Det var som ett mellanrum i tiden. Ett mellanrum fyllt med energi och fantastiska människor.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *