MITT BÄSTA CYKELPASS OCH EN FAVORITFRUKOST

REKLAMSAMARBETE MED ACTIMEL. Tillsammans med Actimel ska jag närmaste veckorna bjuda på mina bästa träningspass för löpning, cykling respektive simning och mina tre favoritfrukostar. Idag cyklar vi! Frihetskänslan på cykel ger mig ett lyckorus bara jag tänker på det. Min pappa säger att han aldrig kan vara olycklig när han kör med sin traktor genom byn, jag säger att jag är aldrig olycklig på min cykel. Trött ja, men alltid lycklig!

Jag tänker likadant med cykelträningen som på löpningen – har jag tid så kör jag tre pass under en vecka. Ett kortare men hårdare pass med korta intervaller, ett lite längre pass med långa intervaller och ett långpass. Men ska jag välja ett enda pass så blir det det här:

-> Värm upp i 20 minuter med lite kadensökningar (hur snabbt du trampar) Lägg in 5*30 sekunder då du går till över 110 i kadens med väldigt lätt växel. Få benen att vakna och komma igång!

-> 3*6min. Känsla: Du är ett med din cykel och stark som ett tåg! Sikta på att hålla samma effekt på första och sista intervallen. Har du tempopinnar så ska du ligga i tempoposition hela tiden. Lek gärna med kadensen. Många ligger på för låg kadens och blir snabbare om dom går upp till 90–95. Testa! Tänk att det ska vara så jobbigt att du ligger precis innan det börjar bubbla i dina ben. För att hålla koll på att du håller ungefär samma intensitet genom alla intervaller kan du till exempel sikta på att hålla tiderna väldigt lika om du till exempel kör uppför en backe eller en samma sträcka varje gång. (Vänd och håll koll på hur långt du kommer varje intervall) Har du effektmätare så ska du hålla 110% av din ftp / 85–90% av din maxpuls.

-> 3 minuter vila mellan varje intervall. (Lätt växel och snabba ben!)

-> Avsluta med 3*40 sek all out med stark och kontrollerad kropp. Vila två minuter mellan intervallerna.
Som avslutning trampar du lätt men snabbt i minst 10 minuter. Njut! Lyssna på fåglarna. Känn vinden mot benen. Ta in dofterna.

Efteråt enkel frukost i bakluckan på bilen: En macka med ost och skinka, ett ägg, Actimel Hallon Tranbär utan tillsatt socker, kaffe och en näve nötter.

Ok, nu får du välja – ett enda cykelpass resten av livet. Vilket pass och med vem?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

31 dagar #Levförfan

Jag kallar det #Levförfan, du kan kalla det självledarskap eller vad du vill. Det är egentligen inga konstigheter, jag hjälper dig att skapa struktur i vardagen och bra vanor. Min vision är att jag genom ett mejl varje morgon är en hand att hålla i, lite jävlarannamma de dagar som behövs och en varm kram de dagar du behöver det.

Rent praktiskt går det till så att du varje dag, med start 1 januari, får ett mejl med instruktioner från mig och varje söndag får du tre träningspass. Du väljer själv vilka dagar i veckan du kör de olika passen. Kombinera med annan träning eller kör detta som ditt enda upplägg. ⁠

Läs mer »

Hej då räven

Fast jag visste att det var dags så är saknaden stor. Så stor. Så enormt stor. 

Jag kommer aldrig mer klappa den vackraste, mjukaste pälsen. De där vackra ögonen med perfekt eyeliner kommer aldrig mer möta mina för att kolla vilket håll vi ska gå. Ingen kommer prata sådär som bara han kan med mig till morgonkaffet. Han kommer aldrig mer att buffa på min arm när jag sitter framför datorn och han tycker det är dags för promenad.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *