DÖDEN

Besatt av döden. Jag?
Absolut!
Gillade den här lilla filmen om döden.

Själv då? Tänkt på att du ska dö?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

2 reaktioner på ”DÖDEN

  1. Vilken härlig film! Jovisst tänker jag på att jag ska dö, men leva i nuet är svårt! Apropå att veta att man ska dö, så hörde jag en präst berätta att han mött ett flertal personer som sagt “om jag dör”, om? att vi dör kan vi ju trots allt vara säkra på eller hur. 🙂 Du verkar dock vara en person som har förmåga att leva i nuet och det är inspirerande, så fortsätt skriv på din blogg.

  2. Ja fy! Jag har dödsångest som heter duga. Har haft det sen jag var fem år och förstod var det var. Inte så att jag är rädd för att om jag gå utanför huset att jag ska dö. Utan just den tanken att en dag finns jag inte mer och det är riktigt jobbigt att hantera. Jag får springa runt på stället ett tag, skrika, sjunga eller något annat. Värst är när man ska sova och ligger i sitt mörka rum eller när man pratar om att solen kommer att slockna en dag.
    Det hjälpte inte heller till att min mamma gick bort för fem år sen i cancer och jag såg hennes dödsångest. Trots jag satt och höll henne i handen under hela slutskedet och det gcik lugnt till, hon bara slutade andas tillslut. Såg jag henne ändå kasta sig i panik ett par timmar innan och hyperventilera, trots att hon var väldigt borta av allt morfin. Trots detta så har jag ändå svårt att leva för dagen och värdera livet bra. Jag blir fortfarande arg över skitsaker, gör inget storartat av mitt liv osv. Så döden och dess känslor och tankar den frambringar är väldigt komplex.

    Jag tycker det är väldigt bra att du tar upp sådana här ämnen då de är väldigt tabulagda. Tycker din blogg är väldigt läsvärd och eftertänksam överlag. Så fortsätt blogga många år till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *