Sök
Stäng denna sökruta.

SKITSTOR MAGE IDAG!

vittangi

Hörrö (nu tänker du dig min grova norrländska dialekt igen) idag tänkte jag att vi skulle andas med stora andetag. Alltså långt ner i magen sådär så den blir skitstor. Så sänker vi axlarna så dom kommer långt från öronen. Sedan tänkte jag att vi är här och fucking nu hela dagen. 

Dröm tillbaka till igår, dröm om morgondagens stordåd men i huvudsak så koncentrerar vi oss på vad vi gör just NU. Idag. Lukta. Smaka. Även om du gör något som du betraktar som tråkigt så gå 100% in i det. Är det så trist? Egentligen? Diska är bra skönt om man inte har bråttom. Städa är också tillfredställande om man är här och nu 100% och inte på väg någonstans.

Jag tänkte på det extra igår när jag bakade. Känslan av deg mellan händerna. Bra musik på radion. Lukten av saffran och tända ljus. Ja, men du fattar. Här och fucking nu. Vi börjar nu genom att logga ut och prata på riktigt. Den bredvid dig eller så tar vi ta mig tusan och ringer någon och stämmer träff på riktigt. Vem ger dig energi? Vem saknar du i ditt liv just nu i denna sekund? Ring! Eller bara åk förbi och plinga på om det går. Eller så andas vi med stora magen helt själv. Kanske det bästa sällskapet.

Och vet du. Ingen har dött av lite stök hemma. Kanske är det idag du drar ihop ett gammalt gäng och tar en promenad? Eller tar med en termos med varm choklad och drar ut i skogen och grillar korv. Gör något som gör dig glad. Något som gör att du kommer ihåg den här dagen även om en månad.

Fotot är från Vittangi, taget av min bästa vän.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *