SKITSTOR MAGE IDAG!

vittangi

Hörrö (nu tänker du dig min grova norrländska dialekt igen) idag tänkte jag att vi skulle andas med stora andetag. Alltså långt ner i magen sådär så den blir skitstor. Så sänker vi axlarna så dom kommer långt från öronen. Sedan tänkte jag att vi är här och fucking nu hela dagen. 

Dröm tillbaka till igår, dröm om morgondagens stordåd men i huvudsak så koncentrerar vi oss på vad vi gör just NU. Idag. Lukta. Smaka. Även om du gör något som du betraktar som tråkigt så gå 100% in i det. Är det så trist? Egentligen? Diska är bra skönt om man inte har bråttom. Städa är också tillfredställande om man är här och nu 100% och inte på väg någonstans.

Jag tänkte på det extra igår när jag bakade. Känslan av deg mellan händerna. Bra musik på radion. Lukten av saffran och tända ljus. Ja, men du fattar. Här och fucking nu. Vi börjar nu genom att logga ut och prata på riktigt. Den bredvid dig eller så tar vi ta mig tusan och ringer någon och stämmer träff på riktigt. Vem ger dig energi? Vem saknar du i ditt liv just nu i denna sekund? Ring! Eller bara åk förbi och plinga på om det går. Eller så andas vi med stora magen helt själv. Kanske det bästa sällskapet.

Och vet du. Ingen har dött av lite stök hemma. Kanske är det idag du drar ihop ett gammalt gäng och tar en promenad? Eller tar med en termos med varm choklad och drar ut i skogen och grillar korv. Gör något som gör dig glad. Något som gör att du kommer ihåg den här dagen även om en månad.

Fotot är från Vittangi, taget av min bästa vän.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *