150912_SALTOLUOKTA_20000404

Fallskärmshopparen som blev yogi som blev triathlet. Från att hata att springa och som längst ha sprungit en mil, till en Ironman på ett halvår. Så roligt att jag nu sex år senare har gjort fjorton Ironman och tre ÖtillÖ. Livet får gärna innehålla mycket mjölksyra, men finns inte glädjen då gör jag något annat.

Mitt livsmotto är #LevFörFan. Det är en påminnelse om att du kommer dö en dag – så njut av livet. Andas, lukta och känn! Våga! Och kom ihåg vad som är viktigt på riktigt. För mig är det att jag och min familj (har sambo och två barn) får vara friska och lyckliga. Allt annat är lull lull och bonus. Men jag ÄLSKAR lull lull och bonus. Som att vandra upp på vackra berg, cykla nerför en backe och skratta så det ilar i tänderna. Köra swimrun med min syster eller dricka kaffe (eller vin) i med en god vän. Gärna i ett tält, på en varm klippa vid havet eller på ett berg.

Jag kommer från Gällivare och kommer alltid vara en norrlänning i hjärtat. Älskar fjällen, skidåkning, ljuset en decemberdag, en knastrande eld i skogen och knarret under skorna när snön har kommit. Och kaffe! Har arbetat som trollet Plupp, skidlärare, forsrännare, yogaledare, personlig tränare och nu Art Director för Utemagasinet. Värsta jobbet jag haft är när jag städade i gruvan. Jag har ett eget företag som formger tidningar, böcker, fotar, håller föreläsningar och säljer muggar.

Vill du säga hej, boka mig för en föreläsning, fotografering, formgivning eller ett träningspass så mejlar du sofie@lantto.se

Här kan ni hitta de mest lästa inläggen på Lanttolife. 

Några favoritdagar i mitt liv:

13767342_1051085601628014_8259505829445097019_o

En dag som avlutas med “Sofie, you are an Ironman” – det är alltid en bra dag. Här hittar du fjorton sådana dagar.

Ska du köra din första Ironman så se om du hittar något matnyttigt här: “Ironman for dummies”. 

150711_rockman0132

Typiskt bra dag att komma ihåg är när  jag och syster vann Rockman eller simmade och sprang ÖtillÖ – från Sandhamn till Utö. 

150912_SALTOLUOKTA_20000384

Hemma kommer alltid vara i Lappland. Fast just nu bor jag i Roslagen.


Har hoppat fallskärm sedan jag var 18 år och gjort lite drygt 4000 hopp. 

Kontakta mig genom att skicka ett mejl (sofie(at)lantto.se)