Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN 2021

#Levförfan är mitt livsmotto. En påminnelse om att jag ska dö en dag. Men inte idag – idag ska jag leva! Njuta. Lukta. Känna. Ta stora djupa andetag av livet liksom.

Bitter norrlänning som jag innerst inne är känns det alltid lite hallelujja och fånigt att skriva så – men för varje födelsedag jag får desto tacksammare blir jag. För jag vet att idag är jag här. En dag kommer jag inte vara det.

Senaste åren har jag gjort en “limited edition” #Levförfan. Den muggen går bara att köpa under en viss period. Jag får varje vecka frågor om tidigare års designer går att köpa men jag säger nej – limited edition är limited edition.

Det finns en variant av #Levförfan som alltid går att köpa, men just den här har jag låtit gravera 47 muggar. Det är dom som finns med den här designen. För att fira min 47:e år. Lanttodesign.se är adressen.

Årets mugg har en trollslända på ena sidan och texten “Andas in. Andas ut. #Levförfan” och en liten mygga som hojtar “If you think you are to small to make a difference, try sleeping with me” på andra sidan.

Har alltid älskat trollsländor, för mig står dom för att inget är förevigt – dom är sinnebilden för #Levförfan. Tanken på att de bara har en dag på sig att göra allt är kittlande. Vad skulle jag göra om jag bara hade en dag kvar?

Nu är det inte så … varken för mig eller trollsländorna. Dels så förväxlas ofta trollsländor med dagsländorna. Men även de lever i flera månader, först under vattnet som larver innan de blir vuxna. (Vuxna dagsländor lever däremot sällan mer än en eller på sin höjd någon dag efter att de lämnat vattnet.) Ju längre norrut desto längre tid tar utvecklingen från larv till att sländan lämnar vattnet. Denna utveckling kan ta så lång tid som 6-7 år, vanligen 1-2 år, men det finns arter som utvecklas på några månader. Om inte trollsländorna blir tagna av andra rovdjur eller de av andra skäl dör en tidig död, så kan de som vuxna sländor leva i flera veckor eller månader.

En snabb googling på trollslända ger det här: “Trollsländor är väldigt bra på att flyga och kan ändra riktning på ett ögonblick. Den är associerad med det mystiska och representerar förvandling. I olika indianstammar så ser man trollsländan som en symbol för lycka, snabbhet, och renhet. Det är även en vanlig symbol för kommunikationen mellan den fysiska och spirituella världen.
I den japanska kulturen representerar trollsländan styrka, hastighet och rörlighet. I Kina är trollsländan en symbol för harmoni, tur och framgång.
Den kan tjäna som en påminnelse att saker kan verka utmanande idag, men imorgon kommer du att flyga högt och nå nya och spännande höjder. Det är en påminnelse att även i de starkaste vindarna av turbulens kan de minsta och ömtåligaste överleva.”

Jag tänker ge bort en mugg så kommer du på någon som behöver en #Levförfan mugg så kommentera här eller på @lanttolife på Instagram och berätta vad #Levförfan är för dig och är den inte till dig själv så @ den du tycker ska ha den och berätta varför. (utser en vinnare onsdag kväll)

Här hittar du årets #Levförfanmugg!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

IKIGAI

Ikigai “meningen med livet” eller “anledningen till att gå upp på morgonen”.

Läs mer »

EN VIKTIG VUXEN

Senaste åren har jag försökt ta beslut där jag gör skillnad. I det stora. I det lilla. Jag vill vara en positiv kraft i samhället. Med det menar jag att jag vill vara en del av lösningen där det går. Jag vill inte vara tärande. I det stora i det lilla. Jag vill ha känslan av att jag klarar mig själv och bidrar där jag kan.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *