Sök
Stäng denna sökruta.

SWIMRUN – PRYLARNA

När jag fick frågan om jag vill gästa livesändningen för ÖtillÖ och prata om prylar så kände jag mig som en pensionär – min våtdräkt är tre år gammal men det har hänt så otroligt mycket inom swimrun dom senaste åren. Från att alla stod i garaget och byggde sina egna prylar och sydde prylar hemma till att du idag kan välja mellan flera våtdräkter och hundratals prylar som är specialgjorda för swimrun.

Nu kan du gå in på en affär och köpa allt du behöver för att köra swimrun. Men jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att du kan ta på badbyxorna och ett par löparskor du inte är så rädd om och dra ut och simma över en sjö och springa i skogen. Låt inte prylarna hindra dig från att köra swimrun!

Swimrun är inte prylarna. Swimrun för mig är kärlek till naturen, till personerna jag simmar och springer med, kärlek till min kropp som tar mig framåt både på land och hav och kärlek till sporten. Jag skulle kunna springa och simma naken om jag skulle behöva men prylar är kul, och vissa prylar gör det ännu roligare att simma och springa i vår skärgård …

På vägen till inspelningen gick jag förbi WolffWear och lånade min drömutrustning. Om jag liksom bara fick plocka vad jag vill idag skulle det bli typ det här … 

Våtdräkt från Ark. Kändes sjukt smidig. Ett linne med fickor att ha gel och obligatorisk utrustning (visselpipa, kompass, första förband) Dolme. Paddlar (med linjer så du kan skriva sim och löpsträckorna på) Bälte och lina med kabiner så du och din kompis kan hjälpas åt att dra simningar och löpningarna. Simglasögon. Öronproppar. Skor (två olika på bild – en Salming och en Icebug) Garmin Fenix 5X Plus som har en app färdig för swimrun.

När jag ändå strosade omkring i affären frågade jag vad som är nytt för i år. Tre prylar jag aldrig sett innan; Swimrunärmar med vingar på – som fångar vatten. Swimrunners säkerhetsboj som du kan ha efter dig – som också har remmar som en ryggsäck så du kan springa med den på ryggen. Restube – en liten grej du har i bältet och skulle du vara i nöd kan du dra i ett snöre och din Restubeboj blåser upp sig inom några sekunder.  Har inte testat dom här tre prylarna (har simmat med simboj men inte en som går att ha på ryggen) men tycker det är kul att utvecklingen går framåt. Kanske är det här det nya. Eller inte. Det vet vi om tre år eller så. Har du testat någon av dom här prylarna?

Ps. Har skrivit om swimrunprylar flera gånger, om du vill kolla på mina pensionärsprylar (som uppenbarligen fortfarande fungerar ungefär hur bra som helst) så hittar du det härhär och här.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

IKIGAI

Ikigai “meningen med livet” eller “anledningen till att gå upp på morgonen”.

Läs mer »

EN VIKTIG VUXEN

Senaste åren har jag försökt ta beslut där jag gör skillnad. I det stora. I det lilla. Jag vill vara en positiv kraft i samhället. Med det menar jag att jag vill vara en del av lösningen där det går. Jag vill inte vara tärande. I det stora i det lilla. Jag vill ha känslan av att jag klarar mig själv och bidrar där jag kan.

Läs mer »

En reaktion på ”SWIMRUN – PRYLARNA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *