10 Comments

 1. Kari
  5 November, 2014 @ 06:46

  Åh, det finns SÅ mycket som provocerar mig med andras reaktioner på min träning, främst för att jag tycker att det är min ensak. Jag tänker på kommentarer som “Springer du? Då är det ju bara en tidsfråga innan du får problem med knäna. Jag har en avlägsen kusin som sprang ibland och han fick minsann opereras!” Då vill jag bara svara att jag känner någon som inte springer och han dog minsann i hjärtattack. Eller “Får du verkligen lov att äta kakor, du som tränar så mycket?” Som om man automatiskt skulle banta för att man råkar tycka att det är roligt att springa i skogen.

  Reply

 2. Emmi - explorista.se
  5 November, 2014 @ 07:17

  Jag tränar för att må bra, precis som jag vissa dagar istället för att träna planerar äventyr & resor, äter choklad och sjunker ner i fåtöljen med en tidning för att må bra. Så om jag är duktig för att jag tränar, måste jag vara duktig för att jag gör allt det andra också?

  Så jo, jag är nog jävligt duktig! 😀

  Reply

 3. Isabelle
  5 November, 2014 @ 07:36

  Åh, jag trodde bara att det var jag som kände så. Blir verkligen riktigt irriterad av det ordvalet och att vara “duktig”. Kunde inte sagt det bättre själv =)

  Reply

 4. Petra
  5 November, 2014 @ 09:50

  Exakt så! 🙂

  Reply

 5. AktivaDagar
  5 November, 2014 @ 11:18

  Intressant det där… Det säger ju dock en hel del om synen på träning hos den andra. Att det är nåt man liksom plågar sig igenom. För att sedan kunna äta en bulle eller nåt. Tänk om fler upptäckte glädjen och belöningen i att röra på sig. För vem som helst KAN ju i så fall bli just “DUKTIG”… 🙂

  Reply

 6. igge
  6 November, 2014 @ 07:52

  Ha ha kommer och tänka på en dam jag körde till sjukhuset för flera år sedan (taxichaufför) hon var så arg på att hennes skattepengar skulle gå till att betala för de hemska idrottarnas skador. Själv var hon storrökare, allt annat än lite överviktig och hade allt man kan räkna med med de förutsättningarna, högt blodtryck, diabetes osv. Vad svårt jag hade att inte svara något som hon säkerligen hade uppfattat som spydigt på det!

  Reply

 7. Maja
  6 November, 2014 @ 18:51

  Väl talat! Håller helt med. Sen blir jag alltid lite irriterad för att jag tränar enbart för min egen skull.

  Reply

 8. Kicki
  6 November, 2014 @ 20:40

  Ja tänk, 1 timme/dag! Duktig är ett sånt laddat tvetydigt ord. Raka puckar som: Du är bra/grym, du inspirerar. Låter mycket bättre om det är det folk menar.

  Reply

 9. JustCantRunEnough.com
  7 November, 2014 @ 10:37

  Bra skrivet! Håller med dig.

  Reply

 10. Gunnar Löfgren
  9 November, 2014 @ 13:03

  Jag säger att en person är duktig om den personligen har sagt att den vill höra exakt denna fras som peppning eller bekräftelse.
  Ditt inlägg är bra skrivet och insiktsfullt.
  Bra där!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.