12 Comments

 1. p
  8 January, 2014 @ 09:41

  luck/happiness is just an attitude …. grymt bra skrivet om vad det hela handlar om egentligen, man skapar alltid sitt eget välmående, oberoende på var man befinner sig eller gör….

  Reply

 2. Karin Tri - triathlon
  8 January, 2014 @ 10:49

  Fint! Norsemanäventyret kommer du bära med dig hela livet, vilken utmaning det verkar ha varit!

  Skönt att du kunde vända från “grå dag” till att må bättre igen. Det jag tycker jag lärt mig från Ironman och ultralopp, är att hur jäkla jobbigt/dåligt det än känns en stund, så KAN det kännas bättre väldigt snart. Om 1 minut, 5 minuter eller kanske om en timme. Det går inte BARA utför bara för att det känns tungt! Precis som du säger kan det vara bra att ta med sig i resten av livet också!
  Kram

  Reply

 3. Annika - strongday.se
  8 January, 2014 @ 11:04

  Det bästa med att ha deppdagar: Dagen efter blir så jäkla bra! Kraam

  Reply

 4. Träningsglädje
  8 January, 2014 @ 12:46

  Livet. Ibland drabbar det oss sådär. If there are no downs there are no ups. Eller typ så.

  Reply

 5. Jonas
  9 January, 2014 @ 16:18

  Vilken grymt bra läsning som vanligt!!! Jag tänkte höra med dig vilka dina bästa tre tips är när det gäller träning inför en swimruntävling? Tanken är att köra Utö Swimrun i slutet av maj nämligen. /Jonas

  Reply

  • Sofie
   10 January, 2014 @ 07:44

   Tre tips för träning till swimruntävling. Hmmm.
   Det första jag kommer att tänka på är att simma i den utrustning du planerar tävla i. Det går inte att säga nog många gånger. Framförallt att simma i skor. Första gångerna känns det som någon satt på blytyngder på fötterna. Inte för att dom blir tunga utan för att dom ökar ditt motstånd i vattnet.
   Det kan vara svårt mitt i vintern, men att åtminstone simma i våtdräkt då och då. Sedan skulle jag såklart köra mycket simning och löpning. Och så fort det går, eller om du drar utomlands så hade jag övat på uppstigningar och nerstigningar. Man förlorar så lätt minutrar som blir timmar om man fipplar med saker när man ska upp och ner ur vattnet.
   Och när vi ändå pratar prylar så går inte heller det att säga nog många gånger, ta med dig så lite du kan. Inte en onödig pryl ska finnas i din våtdräkt/packning. Och testa. Testa. Testa.
   Men ska vi prata vinterträning så skulle jag panga på med mycket intervaller på både simning och löpning kombinerat med något längre pass varje vecka. Jag skulle försöka springa till och från simningen så ofta det går att få till.

   Och sedan styrka. Både i poolen med paddlar, speciellt om du tänker simma med sådana. MYCKET axelstyrka. Inte nödvändigtvis tungt men jag skulle ta hand om överkroppen, så du slipper problem när du ska simma långt. Sedan löpstyrka. Höfter och alla småmuskler i benen. Så du är stark och slipper åka på stukningar mm. när du blir uppsköljd på klippor och ska kravla dig upp och sedan springa över stock och sten i blöta skor.

   Nu lät det besvärligare än det är. Kortfattat. Simma och spring så ofta du kan. Och så ofta du kan med din tävlingskompis. Så tävlingslikt ni kan. Då vet ni vem som är stark och när. Bestäm hur ni ska köra under tävling. Lina? Inte lina? En bakom den andra? Vid sidan? Lite styrka på det. Klart.
   Och Utö swimrun. KUL! Är sugen själv eftersom alla som körde förra året hyllar den.

   Var jag för luddig? Fråga vidare… 

   Reply

   • Jonas
    10 January, 2014 @ 15:03

    Tack för tipsen, det är väl ungefär så vi hade tänkt lägga upp det. Hade ni med er egen energi eller nöjde ni er med det som fanns på stationerna?

    Reply

    • Sofie
     18 January, 2014 @ 21:44

     Vi tog med oss några enervit liquid som vi bägge lätt kan få i oss och några salt/mineraltabletter. Under Ö till Ö hade vi tur så det serverades favorit (om det finns någon sådan) gäls på vätskestationerna. Under Amfibiemannen hade vi med oss tre var eller något sådant. Funkade bra.

     Reply

 6. Erik
  9 January, 2014 @ 19:48

  Shit vad du tajmar in detta inlägg! Jag har precis gått ett par dagar och funderat på om jag verkligen vill köra just Norseman. Mest mörka vattnet som skrämmer mig…
  Bergen har jag iofs inte testat att cykla i och tror inte jag är bra på det, men cykel är kul och jag är också bra på platt och utför så det ordnar sig nog uppför…
  Kommer solen fram på simningen och lyser upp något? Är det mkt maneter och andra läskiga havsvatten-djur där?

  Reply

  • Sofie
   10 January, 2014 @ 07:51

   Har du lyckats få en plats?
   Om ja säger jag KÖR! Det finns ingen som helst tvekan. Det är en magisk tävling som det bara kommer bli svårare och svårare att lyckas knipa en startplats till.
   Simningen var helt galen, underbar och vansinnig på samma gång. Helt svart när man hoppar i, men man ser var säkerhetskajakerna är och man ser en stor eld på stranden dit man ska simma. Och så stiger solen när man simmar, först ser man den lysa upp bergstopparna med lite snö på för att sedan ta sig så högt upp att det blir ljust och man ser hela fjorden. Jag hoppades på en späckhuggare eller något annat vattendjur men såg ingenting. Så nej, inget läskigt överhuvudtaget när jag simmade. Bara kylan som gjorde att läpparna fastnade i något läskigt clown-flin.
   Pratade med rätt många norrmän som körde Norseman som sin första Ironman, men så är dom ju lite hårdare på andra sidan gränsen 😉
   Jag säger kör. Du kommer inte ångra dig.

   Reply

   • Erik
    10 January, 2014 @ 09:23

    Nej inget 2014, men har sagt att jag ska anmäla mig till lotteriet nästa år, och hoppas få plats i 2015 för jag vill köra det när jag ser bilderna. Men sen har jag kommit o tänka på de mörka fjordarna och jag gillar knappt att simma i mälaren när det blir skugga… får väl bli det jag får jobba på till 2015 helt enkelt, att inte få panik i mörkt vatten. Inga läskiga maneter och annat låter iaf bra 🙂
    Späckhuggare vore sjukt coolt! Om det inte var allt för nära förstås…

    Reply

 7. Var tog möjligheterna vägen? – Träningsglädje
  14 January, 2014 @ 14:57

  […] hitta. Kanske har det med solen att göra. Kanske är det bara one of those days. De där dagarna vi alla har. De där dagarna då allt är lite tråkigare, lite gråare, lite mjäkigare och lite mer […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.