Sök
Stäng denna sökruta.

60 sekunder av Sofies söndag


Ännu en dag i paradiset. Hann med några fallskärmshopp innan det var dags att åka hemåt. Här är ett hopp bland många, inget speciellt på något sätt. Vi var fyra stycken som hoppade av på 4000 meter, följde efter Mik Stier som har en kamera på huvudet. Man ser mig till vänster och Andreas Tibring till höger. Sedan drar Mik sin fallskärm och flyger ner till landningsplatsen.

Så vackert! När man står nere på marken och tittar upp på de där molnen så känns det overkligt att jag precis fått flyga mellan dem. Är tacksam för att jag får uppleva det. Magiskt. Det är magiskt.
Jag har gjort cirka 4000 hopp, och jag är lika glad vartenda hopp. Det går som inte att vara sur i frifall.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

GRATTIS BUBBEL!

Idag fyller min allra bästaste fallskärmskompis Boel år. Hon är inte bara min allra bästaste fallskärmskompis – hon är också en av

Läs mer »

#tbt #skydive

En värld som jag glömt bort lite dom senaste åren är min fallskärmsvärld. Varje år när man ska förnya sin licens tänker

Läs mer »

0 reaktioner på ”60 sekunder av Sofies söndag

    1. Jag älskar magi! Och njutlöpning. Drömmer om att få låna dina löparben den 6:e augusti. Vid 14:30-tiden så där vore bra…

  1. häftigt. och mkt läskigt! fallskärmshoppning verkar vara en dyr sport? vad kostar varje hopp? en fråga till – märks det när man öppnar själva luckan på planet? ser lite härligt ut, men jag skulle ha gigantisk ångest att ta steget ut…

    1. En dyr sport… Ja och nej. För mig som har all utrustning så är det inte speciellt dyrt. Jag betalar in min försäkring varje år och sedan åker jag upp och hoppar för 160 kronor hoppet.

      MEN jag skulle ljuga om jag inte sa att fallskärmshoppning är en dyr sport.
      Att gå en kurs inklusive allt (10 utbildningshopp med de instruktörer som behövs, utrustning, bok, försäkring mm) kostar 11375 (eller om man bara vill köpa ett hopp så kostar det 4995:-) https://www.skydive.se/index.php?id=48
      Efter det kostar varje hopp 160 kronor i Stockholms fallskärmsklubb.
      Men förutom det så måste du lösa försäkring och medlemskap varje år (3200 kr) och så har vi utrustningen som man måste ha. (Fallskärmsutrustning kan man köpa från 10-40 000 kronor)

      Eller så köper man ett tandemhopp (då man sitter ihopkopplad med en instruktör) för 1895:- och testar på hur det är att falla fritt och flyga skärm. Inte lika roligt som att flyga sin egen kropp, men man får uppleva det magiska 🙂 utan att behöva gå en kurs.

      I Gryttjom hoppar vi från två plan. En AN-28:a och en Twin-Otter. På filmen så hoppar vi ur An-28:an där kliver man av bakåt. Man märker inte att man öppnar dörren, mer än att det kommer in lite frisk luft, men därimot så är det ett otroligt vindbrus när man kliver av.
      Långt svar, fråga vidare om jag missförstod frågan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *