Yoga_Vinter_Vgi_141228_0441

Hej!

Jag är fallskärmshopparen som blev yogi som blev triathlet. Från att hata att springa och som längst ha sprungit en mil, till en Ironman på ett halvår. Så roligt att jag nu sju år senare har gjort femton Ironman och tre ÖtillÖ. Livet får gärna innehålla mycket mjölksyra, men finns inte glädjen då gör jag något annat.

Mitt livsmotto är #LevFörFan. Det är en påminnelse om att du kommer dö en dag – så njut av livet. Andas, lukta och känn! Våga! Och kom ihåg vad som är viktigt på riktigt. För mig är det att jag och min familj (har sambo och två barn) får vara friska och lyckliga. Allt annat är lull lull och bonus. Men jag ÄLSKAR lull lull och bonus. Som att vandra upp på vackra berg, cykla nerför en backe och skratta så det ilar i tänderna. Köra swimrun med min syster eller dricka kaffe (eller vin) i med en god vän. Gärna i ett tält, på en varm klippa vid havet eller på ett berg.

Jag kommer från Gällivare och kommer alltid vara en norrlänning i hjärtat. Älskar fjällen, skidåkning, ljuset en decemberdag, en knastrande eld i skogen och knarret under skorna när snön har kommit. Och kaffe! Har arbetat som trollet Plupp, skidlärare, forsrännare, yogaledare, personlig tränare och nu Art Director för Utemagasinet. Värsta jobbet jag haft är när jag städade i gruvan. Jag har ett eget företag som formger tidningar, böcker, fotar, håller föreläsningar och säljer muggar.

Vill du säga hej, boka mig för en föreläsning, fotografering, formgivning eller ett träningspass så mejlar du sofie@lantto.se

IMG_7766

FOTOGRAFINSTRUKTIONER!

Jag jobbar som Art Director för tidningar. Jag är alltså ansvarig för formen och jag har kontakt med fotografer och illustratörer. (Jag formger böcker, kläder, muggar och 1000 andra saker också – det kan du läsa mer om här).

Här har jag samlat mina bästa tips för dig som ska fota och sedan leverera bilder för att berätta en historia. 

OTILLO2013a

RACEREPORTS

Här hittar du beskrivningar över lopp jag skrattat, gråtit, njutit och kämpat mig igenom. Bland annat 15 Ironman, 3 ÖtillÖ och ett gäng andra äventyr jag gått igång på.

KONTAKTA MIG