2 Comments

 1. Anna
  2 January, 2021 @ 09:35

  Jag gillar att sätta både intentioner, planer och mål för året. Och se ledighet och nytt år som en möjlighet att se över rutiner.

  Jag gillar tänkvärda mallar och frågor, som vägleder till att formulera mål som är äkta och egna. Ja, det gillar jag!

  Däremot har jag svårt för uttrycket att tiden är demokratisk. Och att jag väljer, jag bestämmer. Det stämmer, förvisso, att vi var och en får 24 timmar per dygn. Men vi bjuds på olika förutsättningar. “Du bestämmer över din tid” känns smått hånfullt, när jag just försöker hitta spillrorna av mig själv efter en natt där sonen behövde 3 timmar support mot sömnproblem. Kunde jag välja? Eller när han har en period av ångestanfall, och jag behöver hantera honom med silkesvantar, före, under och efter. Då är tiden inte min att bestämma över. Och orken brister. (Sen är han bitvis fantastisk, välfungerande och välmående, så livet liknar mest en berg-och-dalbana, med okänd och rätt taskigt planerad banprofil.)

  Jag behöver mål, drömmar och rutiner. Jag kan inte sätta livet på paus, för vår kris är inte snart övergående och inte akut. Istället måste jag hitta sätt att få uppfylla egna drömmar, att få leva lite mer (för fan!) för att ge mig själv ork och lust att kämpa vidare.

  Jag gillar snygga smarta frågeblad. Men jag behöver även hitta frågorna och svaren, som gör mål och drömmar nåbara även när man leker jojo på maslows behovstrappa.

  Reply

 2. Sofie
  13 January, 2021 @ 14:19

  Hej Anna, ber om ursäkt för att jag missat din kommentar och svarar först nu.
  Jag förstår fullt ut att det uttrycket “tiden är demokratisk” är som ett slag i ansiktet när du ibland inte kan påverka och styra den själv. Blir glad över att du ändå insett att du måste hitta sätt att uppfylla egna drömmar. Också.

  Jag sitter och jobbar med utförligare årsplaneringar som går mer på djupet så det vore otroligt intressant om du har idéer eller har andra tips för att hitta frågorna och svaren, som gör mål och drömmar nåbara även när man leker jojo på maslows behovstrappa.
  Önskar dig en bra start på året och skickar en stor kram.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *