Sök
Stäng denna sökruta.

HELGVANDRA I SCHWEIZ

Jag borde lärt mig, men det slår inte fel – jag måste alltid dubbelkolla hur man stavar Schweiz … I höstas var jag och Marie där för att vandra en helg. Nu finns reportaget i  Utemagasinet. Löp och köp!

Europaweg mellan Grächen och Zermatt är en av Alpernas vackraste tvådagarsleder. I somras fick den en extra krydda i form av världens längsta hängbro för vandrare – hela 494 meter lång. Det var den vi var där för att testa …  

Jag trodde inte jag skulle tycka det var så läskigt, men efter att ha gått och gått och gått så kändes det plötsligt som “jag vill vara klar nu …” och då var vi på hälften och det började liksom gå uppåt …

Jag och Marie innan vi började gå och gå och gå och gå över bron.

Charles Kuonen Hängebrücke. Det tar 6–7 timmar att gå till bron via Europaweg från Grächen, och lika lång tid från Zermatt. (Från Randa finns en led som tar dig från dalen upp till bron på ett par timmar.)

Ett bättre lunchställe.

Dag två kom den här bron. Inte så många meter men den kändes nästan läskigare.

   

Schweiz – overkligt vackert. Älskar att befinna mig mitt bland molnen. 

En av många orsaker att jag älskar att vandra med Marie är att det aldrig är tråkigt. På en topp står den här statyn. Vänta, ta en bild säger Marie och hoppar upp och bjuder upp till dans. Den bilden kom av någon anledning inte in i tidningen.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

HÄNG MED PÅ TRÄNINGSRESA TILL PORTUGAL

16–23 Mars – vad gör du då? Hänger med mig och ett gäng favoritinstruktörer på träningsresa förstås! Tänk att få möta solen varje morgon genom att gå eller springa efter den milslånga stranden. Eller så rullar du ur sägen ner till morgonyogan (eller både och – min favoritkombo!) Tokträna eller totalvila – vilket du än behöver i mars.

Läs mer »

Yosemite

Yosemite nationalpark, Kalifornien. Kilometerhöga granitväggar, skvalande vattenfall, uråldriga jätteträd och en kakafoni av djurläten.

Läs mer »

En reaktion på ”HELGVANDRA I SCHWEIZ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *