2,5 OCH 5 KILOMETERS SKYLTARNA

Häromveckan slog det mig plötsligt att det är klart att dom röda och gula skyltarna i löpspåren har någon slags standardisering …

Det var mörkt, jag befann mig på ett elljusspår och tänkte “hur fan ska jag veta om jag ska följa dom gula eller röda markeringarna för att hinna tillbaka till dottern är klar med sin träning?” Där och då slog det mig att det är klart det alltid är samma. Och jag kände mig SÅ DUM.

Det är klart det finns en standardisering. Precis som simmare vet att en pool är 25 eller 50 meter. Friidrottare vet att en bana är 400 meter … Hela mitt liv har jag alltid börjat mina löparrundor med att slå en blick på tavlan i början av spåret för att se om jag ska följa dom röda eller gula markeringarna …

Jag gjorde en liten story på instagram och fick galet många meddelanden med skrattade människor som inte heller slagits av det självklara. Så finns det någon fler löpare som inte vet så kan jag berätta att tydligen är det här dom internationella färgkoderna:
Blått: ca 1,25km
Rött 2,5km
Gult 5km
Grönt 10km

Nu sitter jag här och undrar vilka fler självklara saker jag missat?

This entry was posted in Löpning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to 2,5 OCH 5 KILOMETERS SKYLTARNA

 1. Ken says:

  Eller hur?

 2. Hm…? Kommer du till Alingsås är det:
  Grönt: ca 1,5km
  Gult ca 2,5km
  Rött ca 6km
  Blått ca 10km

  Men vi är kanske inte som andra heller… 😛 😉

  • Ann-Mari says:

   I Sveg är vi nog väldigt ointernationella för där är
   Rött: 1, 2, 2.5, 3 km
   Grönt: 5 km
   Svart: 7.5 km
   Gult: 10 km
   Blått: 15 km
   Men det spelar egentligen ingen roll för jag har nog inte varit på en enda logisk skidstadio i Sverige. Tycker alltid att det är pilar, stigar, vägar och svängar åt alla möjliga håll och man vet aldrig vilken väg man ska ta XD
   Men det blir ju bra träning och det är ju huvudsaken!

   • Sofie says:

    Å ena sidan känns lite skönt att det inte varit jag som varit korkad hela mitt liv å andra sidan lite trist att man inte följer standard om det finns en sådan 🙂
    Men precis som du säger … huvudsaken är att det blir bra träning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *