DEN PERFEKTA KNIVEN

När jag sa upp mig och blev min egen chef förra året så sa jag att jag ska fira genom att köpa “den perfekta kniven”. Och sedan har jag letat.

Och letat.

Och letat.

Men vilken är den perfekta kniven?

Den ska kännas rätt och skön i handen. Den ska vara vacker. Den ska få alla att tystna när jag drar upp den ur slidan. Den ska vara vass. Och lätt att slipa.

Igår fick jag den av min svärfar. Han har den vackraste av knivsamlingar och jag fick ärva den här. Blev obeskrivligt glad. Kommer bära den med stolthet och alltid tänka på honom. Han är en person jag älskar och beundrar. Kan jag få med en liten, liten smula av hans kunskap om skog och jakt med den den här kniven så kommer jag kunna mer än dom flesta på den här planeten. Lars, tack! Kniven kommer alltid vara vid min sida. Foto: Hans Berggren

Vilken är DIN perfekta kniv?

This entry was posted in Prylar and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to DEN PERFEKTA KNIVEN

  1. Elisabeth says:

    Jag letar fortfarande. Jag instämmer helt i alla dina krav ovan, samt tillägger att jag vill ha åtminstone en parerstång. Många knivexperter tycker det är mesigt och barnsligt och att man inte kan använda kniven på rätt sätt då, men jag är så indoktrinerad från min scoutbakgrund att knivar ska ha parerstång, så jag känner mig inte trygg utan den. Så då faller många av de vackraste knivarna bort. Det är också svårt att köpa en dyr kniv utan att fullt ut kunna testa den, så man skulle ju vilja ha några veckors öppet köp inklusive testanvändande, men det är väl inte så lätt att förhandla till sig. Din kniv ser jättefin och bra ut. Det skulle vara kul att se några närbilder på själva kniven också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *