VAD ÄR ÄVENTYR FÖR DIG?

IMG_6354

Jag fick frågan “Vad är äventyr för dig?” av #kvinnligaäventyrare och tänkte först svara krispiga andetag. Punkt.

Men svaret fick bli: “Äventyr är att göra något som gör att jag vaknar glad, sådär så magen bubblar lite av förväntan redan på morgonen. Äventyr är när jag tar krispiga andetag. Äventyr är att göra något som är så roligt att jag glömmer tiden. Äventyr är att vara 100% närvarande. Äventyr är att infria drömmar och åka till Patagonien och vandra, att leka i grottor med mina barn, att leka i luften med min bästa vän eller att ta en skrattig kaffe med en vän på närmaste kulle. Äventyr är dagar jag kommer ihåg och jag lever för sådana dagar!”

Syftet med #kvinnligaäventyrare är att lyfta kvinnliga äventyrare och framför allt att inspirera och peppa kvinnor att upptäcka natur och friluftsliv. Helt enkelt att hitta sitt alldeles egna äventyr.

Jag har genom åren nästan alltid tackat nej till event som bara riktar sig till tjejer – för mig har det alltid handlat om människor och jag har inte fattat grejen med att anordna saker “bara” för tjejer eller “bara” för killar. Det bästa i min värld är blandade grupper!

Har känt att genom att bara göra saker så visar jag på att det är inte kvinnligt eller manligt – det liksom bara är. Hemma försöker vi inte heller göra någon grej av kvinnligt och manligt. Vi delar lika på det mesta. Nu blev det här plötsligt en text om kvinnligt och manligt – det var inte meningen men det bubblade upp inom mig när jag skrev #kvinnligaäventyrare som jag egentligen tycker är en klockren grej – fast jag längtar efter när jag kan få slippa diskutera vad som är kvinnligt och manligt.

En har snippa och en har snopp. Punkt. Därefter är skillnaden mest att vi tycker olika. Vissa tycker äventyr är att gå upp på världens högsta topp. Andra att köra rally. En tredje att hoppa i lerpölar med sina vänner – eller sina barn.

Den stora frågan är vad är äventyr för dig? Och gillar du äventyr – se till att få in mer av det i ditt liv. Kvinna som man. Punkt.

Foto: Hans Berggren.

This entry was posted in Friluftsliv and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to VAD ÄR ÄVENTYR FÖR DIG?

  1. Malin says:

    Åh, så glad jag blir av att läsa detta. Och att någon med lite större räckvidd än jag lyfter det. Kan vi inte bara äventyra med precis vad vi vill? Och framför allt lära våra barn det! Skrev lite om det i förra veckan: http://litelangre.se/2017/03/de-stora-aventyren-det-lilla.html

  2. Elin says:

    Håller helt med dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *