Vita bandet – hundspann längst med svenska fjällkedjan

2Byline Niklas Eriksson

Idag startade Niklas Eriksson (för femte gången!) med sina hundar från Grövelsjön och ska ta sig längst med den svenska fjällkedjan till Treriksröset i norr. Resan går att följa här eller så går du in här – då kan du se positioner på alla som är på väg mellan Grövelsjön och Treriksröset. 

Jag blir glad i magen och sugen när jag läser om “Fjällfararnas Vita och Gröna Band”
Det är en icke vinstdrivande organisation med syftet att inspirera till och främja utvecklingen av långturer i vår skandinaviska fjällkedja. Genom att för egen maskin färdas den 130 mil långa sträckan kan man få utmärkelsen Vita eller Gröna Bandet – eller både och. Banden inrättades 2009 av några inbitna fjällrävar och eldsjälar. Du får färdas hur du vill (så länge det inte är med motor) skidor, hundspann, cykel eller vandra.

3Byline Niklas Eriksson

Foto: Niklas Eriksson

This entry was posted in Friluftsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *