SIMBOOST!

13211186_10153976310431066_479247220_o

Jag kan simma. Jag kan simma långt. Och länge. I samma fart. Den farten har varit samma i flera år. När jag ändå skulle till Göteborg så tänkte jag att jag kollar om Anna-Karin aka simcoachen har en timme över till mig.

Stötte ihop med henne 2012 på Playitas, hon var där som simcoach för triathlonförbundet. Förutom Mikael Rosén så tycker jag hon är en av dom bästa i Sverige för sådana som jag – det vill säga wannabe simmare som börjat i vuxen ålder.

Så i onsdags åt jag frukost och gick sedan nervös till Valhallabadet. Började med att inte förstå att det finns flera omklädningsrum så jag bytte om i ”flickor”. På vägen in till poolen, eller rättare sagt poolerna hittade jag flera fina dörrar in till kvinnor. Men vad 17 – jag är inte den som är den. Flicka är jag väl än.

60 minuter med Anna-Karin i öronen. Genom lurar fick jag feed-back direkt i poolen – hela tiden – alltså 60 minuter med fokus på min simning. Hon filmade framifrån, uppifrån och från sidan. Är du överdrivet intresserad så kan du kika på två minuter av 60. Det här en liten, liten, liten snutt från en av flera filmer med feedback som jag fick på mejl efteråt.

Galet bra! Fick en massa saker att öva på! Och som inte det var nog så fick jag hänga med på mastersgängets lunchsimning. Samma sak där, en timme till med Anna-Karin i lurarna. Det kändes som att varje gång jag slarvade så såg hon det …

IMG_1367

En annan morgon stötte jag ihop med en vän i poolen, han sa att simcoachen Anna i Stockholm är faaaantastisk. Eftersom hon har lunchpass rätt nära mitt jobb så tänkte jag att det är värt att testa.

Nu längtar jag till måndag lunch. Då har jag Anna i lurarna. Vi är fem stycken som hon drillar. Varje pass börjar med övningar och sedan simmar vi någon serie – samma sak där – det känns som att varje gång jag tänker på något konstigt så är hon på mig.
Och så får vi en läxa som vi ska göra minst en gång.

IMG_1363

Anna kallade den här bilden “Avbad with a view”.

This entry was posted in Simning. Bookmark the permalink.

2 Responses to SIMBOOST!

  1. Maria says:

    Låter ju hur grymt bra som helst! Det skulle man ju testa någongång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *