Sök
Stäng denna sökruta.

Annie Thoren – SIMTIPS

Annieport

Annie Thoren. En tjej jag gillat från första stund. Jag älskar henne för att hon går sin egen väg, hon är äkta och så är hon en lööööjligt snabb simmare. Hon har fler medaljer än jag mäktar med att räkna upp (sifferintresserad – läs här!). Förra året vann hon bland annat Vansbro tjejsim.

Tiggde till mig hennes tre bästa simtips för dig som precis börjat simma – och hennes bästaste simuppvärmningsövningar.

* Lyssna bara på en, max två personer. Så fort du tar tips från alla håll och kanter blir simningen mer komplicerad än vad den redan är!

* Var beredd på att det kommer ta tid! Simning är en fantastiskt idrott och underbar träningsform, men också väldigt frustrerande om du är ny. Det är mycket små pusselbitar som gör stor skillnad och det tar tid för att få dom att sitta.

* Tänk på att det är lättare att lära sig ‘få till andningen’ när tekniken sitter (hyfsat). Du behöver självklart inte vara ett proffs innan du känner att du kan slappna av, men mitt tips är alltid att jobba igång armarna och farten lite innan man maler aningsövningar.

Här är sex stycken uppvärmningsövningar du kan göra på land. Innan simning eller hemma för att värma upp/stärka dina simmuskler. ANNIE_5

ANNIE_4

ANNIE_1

ANNIE_2

ANNIE_3

ANNIE_6Foto: Översta från Annie Thorens blogg och övningarna är Annies egna. 

Annie säger att hon knappt bokat några race 2016 men hon kommer köra Vansbrotriathlon. Om du känner att du vill kolla hur du står dig mot Annie i poolen så kan du försöka fixa 400 meter frisim på 4:29.01. 800 meter frisim på 9:13.44 och 1500 meter frisim på 17:46.4.
Jag konstaterar att hon simmar typ dubbelt så snabbt som mig och traskar nu till poolen och värmer upp!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

En reaktion på ”Annie Thoren – SIMTIPS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *