SÖNDAGSSCONES

160306_scones0021

Min standardfrukost kan du se här eller här – men under helgen så älskar jag långfrukost. Det bästa är när syster, Anders och Alva eller några andra vänner tittar förbi och vi blir kvar vid bordet för påtår och tretår av kaffet. Och gärna scones, det här är receptet jag oftast bakar:

3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
75 g smör
3 dl yogurt (jag tar turkisk yoghurt för det är det vi oftast har hemma men fil eller mjölk fungerar också)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker

Skär smöret i bitar och blanda med havregryn och vetemjöl i en bunke. Lägg i allt annat och knåda lite, men bara lite, så det blir en deg. Rulla små bullar, lägg på plåt och swoosch in i ugnen. 250° i typ 11 minuter. På med smör, sylt, grädde eller vad du gillar att ha på.

En perfekt söndagsfrukost … vad ska den innehålla?

This entry was posted in familj, Kost, Vänner and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to SÖNDAGSSCONES

  1. egenpressad juice med mycket citron. en familjetradition! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *