INGEFÄRSSHOT!

160110_ingefara0019

Hittade det här receptet och kände att jo, mitt liv blir nog lite bättre med ingefära på morgonen. Det sägs att ingefära har massor med hälsofördelar som att den är antiinflammatorisk, sänker blodtrycket och forskning från University of Georgia publicerad i The Journal of Pain visade att ett dagligt tillskott av ingefära reducerade muskelvärk till följd av träning med 25 procent. Jag hävdar inget förutom att jag ÄLSKAR ingefära.

200 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter. Sila av, tillsätt honungen (låt svalna en smula) och rör tills honungen har lösts upp. Pressa saften ur citronerna och rör ner den i ingefärsvätskan. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

Skål!

Dagens ps. Nej, jag har ingen plan på att bli en matblogg – det här gamla inlägget Kost! Mat! Energi! är det närmaste du kommer … 

This entry was posted in Kost, Styrketräning and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to INGEFÄRSSHOT!

  1. Åh, precis vad jag behövde! Detta sparar jag!

  2. Ida says:

    Jag kör typ samma recept. Ett tips är dock att värma ingefäran till max 60 grader. Annars dör några av de aktiva ämnena. Precis som att honungen ska röras ner när temperaturen sjunkit till 40 grader.

  3. Anna Jansson says:

    Det känns som den ultimata kuckelimuck-medicinen mot alla baciller!

  4. Pingback: Shotta ingefära! Här är receptet. - Träningsblogga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *