MITT LÖSENORD

LD_tangentbord

Med risk för att avslöja alla mina lösenord så … läste jag inlägget “How a Password Changed My Life” och kände JAAAA! En till som gör samma sak. Alla dessa lösenord som ska fyllas i dagligen gör mig galen. Och dom ska ändras var 30 dag och 90 dag och och och … 

Jag har senaste åren valt lösenord som är något som jag vill ska hända. Som 2012 hade jag lösenordet WinNorseman12. Målet att vinna Norseman var inte min plan men jag gillade känslan av att varje dag knappa in det, ta in känslan hur det är att gå i mål och se det framför mig …

Mauricio kände samma sak och kom på att man kan välja lösenord som betydde något, eftersom man knappar i dom flera gånger om dagen så blir det ett enkelt sätt att visualisera. Vad vill du säga åt din hjärna? Om och om igen. Varje dag. Han har tagit det ett steg längre, och jag älskar det!

Det första han valde var: “Forgive@h3r
Han var mitt i en skilsmässa och var bitter. Och gissa vad, nästa gång han var tvungen att byta lösenord hade han förlåtit sin fd. fru.

Nästa blev Quit@smoking4ever
Och ja, det är klart han slutade röka.

En månad senare valde han Save4trip@thailand
Tre månader senare: Thailand.

Andra lösenord han haft är:
Eat2times@day Fungerade inte.
Sleep@before12 Check!
Ask@her4date Check!
No@drinking2months Check!
Get@c4t! Check!
Facetime2mom@sunday  Check!
Save4@ring Fungerade och nu planerar han för bröllop.

Som han beskriver så längtar han nu efter att datorn säger att han måste byta lösenord. Jag är inte där, men jag älskar iden att använda lösenordet för banka in bra budskap i hjärnan. För som du vet, det du säger åt din hjärna – det är sant. Varesig du säger till den att du är fantastisk, fet, ful, dum, eller helt ubergrym. Så välj vad du säger åt ditt huvud med omsorg!

Vad blir ditt nästa lösenord?

This entry was posted in jobb. Bookmark the permalink.

4 Responses to MITT LÖSENORD

  1. haha kul idé, så jobbigt att komma ihåg allt bara. typ “vänta nu, vad var det jag ville nu igen”. om exakt alla lösenord byttes exakt samma dag så vore det toppen!

  2. Helt off-topic, men den Pantone-muggen är sjukt snygg. Jag har samma (1505) i espressomugg. *klink* (skål med kaffe! 🙂 )

  3. EM says:

    Härligt! Efter en av mina föreläsningar i tävlingspsykologi ändrade en av deltagarna sitt lösenord till “GuldmedaljVM10″… det blev ett silver 😀 Ord och upprepning har verkligen en häftig inverkan på oss! Love it!

  4. Pingback: Tips för att hitta inspiration - ExploristaExplorista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *