Så blir du framgångsrik fotograf

140502_bikini201307150022

Åh, vad jag älskar jobba med bra människor! I fredags jobbade jag med flera. Bland annat fotograf Emma Svensson.  Även kallad RockfotoEmma. Grym tjej som jag är övertygad om att vi kommer få se mycket av i framtiden. 

140502_bikini201307140054

Vi gjorde ett gäng jobb till kommande nummer av Womens Health. Det första var badmode. Det ser hyfsat varmt ut, men kommer du ihåg hur isande kallt det egentligen var i fredags?

140502_bikini201307140042

Vi stod i mössa och dunjacka och modellen skulle se ut som det var sommar … 

140502_bikini201307150002

När vi satt på bryggan och väntade på att modellen Sofia skulle byta om till nästa bikini så frågade jag Emma om hennes tre bästa tips för att lyckas som fotograf.

1. Jobba som assistent! Det finns inget bättre sätt att lära sig, och få bra kontakter.

_MG_1178

2. Jobba hårt. Var beredd på att det är fem till tio år med hårt jobb där du förmodligen behöver ha andra jobb vid sidan om. Och var beredd att jobba för lite pengar, men glöm aldrig bort att göra egna projekt, där du samlar bilder till din portfolio.

IMG_1376

3. Fota. Fota. Fota! Och analysera bilder. Vad tycker du om? Vad vill du göra?

Använd sociala medier för att nå ut med dina bilder. Instagram. Egen facebooksida. Blogg. Webb. Bygg ditt varumärke så du kan få dom jobben du vill ha.

IMG_1291

Den här bilden är från en av dom första gångerna vi jobbade med Emma. Mode till Womens Health nummer fyra.

Varför tycker jag att hon är bra? Jo, förutom att hon tar fantastiska bilder så har hon alltid egna tankar och idéer på var vi kan vara. Och uttryck modellen ska ha.

Hon är snabb, proffsig, positiv, ödmjuk och man får alltid det lilla extra. Och det lilla extra är allt från att det alltid kommer med ett gäng behind-the-scenes-bilder som hennes assistent tagit till att det finns frukost i studion eller att hon har med sig duntofflor och ett täckte till modellen när vi ska fota badmode utomhus. Jag gillar det lilla extra. Jag gillar Emma!

Foto, behind the scenes inomhus: Sofie Hellgren

IMG_1309 

När jag surfade runt för att hitta länkarna till Emma så hann jag bli sugen på inte mindre än tre av hennes kurser. Tänk att få åka till Island på fotoresa med henne. Jag vill! Jag vill! Jag vill!

This entry was posted in Foto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *