6 Comments

 1. Jörgen
  31 March, 2014 @ 19:32

  Jag är helt övertygad om att man behöver gels under ett långlopp, men under träning så försöker jag tillföra så lite energi som möjligt.
  Vatten tar jag med mig, men inget mer.
  Jag testar såklart så det jag får på tävlingen fungerar med min kropp på något pass, men företrädesvis kör jag utan.
  Tanken är att jag vill känna en boost när jag väl tillför energi.
  Psykologiskt känner jag att det blir en mycket stor effekt när jag tävlar och tillför energi.

  Reply

  • Erika
   1 April, 2014 @ 06:31

   Förstår hur du tänker Jörgen men se till att fylla på glykogendepåerna i slutet på långa träningspass och efteråt för att inte hamna på minus. Finns ingen uppsida med tomma depåer… bara risk för överträning och skador om man tränar mycket. En brustablett med enbart elektrolyter i vattenflaskan är ju inte dumt heller 🙂

   Reply

   • Jörgen
    1 April, 2014 @ 20:26

    Sant Erika.
    Jag kommer antagligen gå loss i shoppen inom kort. Jag är lite nyfiken på återhämtningsdryck och aminosyror.

    Reply

 2. Jonna
  31 March, 2014 @ 19:45

  Min inspiration blir då:
  “Respekt för diabetiker som klarar av Ironman”.

  Mitt årsmål är att köra inga gels eller raffinerat socker igenom mina långa lopp.
  INFÖR DESSA LOPP ska självklar allt testas.
  Min far är diabetiker och fick inspiration att tänka som en diabetiker. Klarar en diabetiker ett IM så borde jag väl också.
  Allt detta bara för att hedra diabetiker och kolla vad som händer med min kropp.

  Galet?
  Inga fler sockertoppar? Eller dippar? Konstans hela vägen?

  Får väl se på min långpass. återkommer…

  Reply

 3. Helena
  1 April, 2014 @ 08:58

  Tack för ett bra inlägg! Jag hade aldrig haft problem med magen innan jag körde Kalmar IM förra året. Då klappade magen ihop, inte säker på vad som var felet… Bananer, gels, sportdrycken…? En riktig utmaning att få till det i år. Vet att du Sofie, sa att du inte klarar av bananer, är det ngt som många är känsliga för under långlopp?
  Jag ska kika närmare på alla tips ovan samt gå igenom “skafferiet” hemma.
  /Helena V

  Reply

 4. EM
  2 April, 2014 @ 16:28

  Jag lyssnade på en mkt intressant pod av Bosöns nutroist (?) som pratade om att kolhydrater (med gluten) var mångas anledning till löparmage. Alla är mer eller mindre intoleranta, och just i samband med stress (som ju tävling och aktivitet är) så blev tarmarna extra känsliga och… ta daaaa: löparmage. Hon menade att kolhydratladdning i form av pasta kunde vara en direkt anledning. Tyvärr har jag totalt glömt bort vilken pod det var, såklart. Hur tänker ni kring det?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *