11 Comments

 1. Uppochhoppa
  20 November, 2013 @ 09:18

  Det låter onekligen både jättekul och en smula orättvist – men vilken grej att kvala. Jag hejar på dig!

  Reply

  • Karin Tri - triathlon
   21 November, 2013 @ 16:02

   Hur kan det vara orättvist att de bästa i varje klass kvalar till ett världmästerskap? Så brukar det väl vara i de flesta sporter?

   Reply

 2. Sjödin
  20 November, 2013 @ 15:12

  Men vaddå…? Jag fattar inte kvalreglerna.

  “finns det EN enda tjej som är 35–40 år och snabbare än mig så får jag inte ens chans att anmäla mig.”
  Vilka får anmäla sig då?

  Reply

  • Sofie
   21 November, 2013 @ 13:07

   I min åldersgrupp finns det en plats.
   Är jag den snabbaste så får jag anmäla mig.
   Är jag 2:a så får jag inte anmäla mig …
   Tidigare har jag sagt att när jag går över till 40-45 år då ska jag göra ett allvarligt försök till att kvala, men alltså … damerna verkar bara bli bättre ch bättre med åldern. Det är snabbare tider i min grupp än i syster Lisa (-6 år) s grupp.

   Reply

 3. Jonna
  20 November, 2013 @ 15:33

  Klart du ska kvala!
  När du sitter sen i gungstolen med barnbarnen så kan du berätta hur du kämpade för att få uppleva IM Hawaii.

  Jag tror på dig Sofie!
  Plötsligt blir det säger det bara PANG! så är du där.

  Reply

  • Sofie
   21 November, 2013 @ 13:07

   PRECIS PANG!

   Reply

 4. Richard (rundtramp.se)
  21 November, 2013 @ 00:55

  Finns ju lite andra vägar in också. Lotteriet (ja, ett riktigt lotteri), och sen någon variant om man gjort 12 Ironman. Kommer inte ihåg vad den varianten heter.

  Men annars är det ju bara att bli snabb som fasen, och vinna din AG.

  Själv är jag i Age Group 40 – 44. Nästan alla är i den, känns det som. Bara ytterst ytterst få når kvalplatserna.

  Men när jag blir 75 bast, så blir det lättare. Är inte så många i den AG. Och DÅ, ska jag till Kona!! 🙂

  Reply

  • Sofie
   21 November, 2013 @ 13:12

   Lotteriet är jag inte riktigt sugen på, det känns lite som man fuskat sig in, det är som att betala en asdyr sponsorplats. Men jag kanske ändrar mig och köper en lott 🙂
   När man gjort 12 “riktiga” IM (Norseman och mina tidigare Kalmar järnmannen räknas inte…) så får man också vara med i ett lotteri så inte ens då får man per automatik chans att anmäla sig.

   Tänker som du när det gäller det där med åldern, och funderar på om jag skulle ta och göra något annat några år. Spara kroppen lite. Fast det verkar ju trist.

   Reply

 5. Karin Tri - triathlon
  21 November, 2013 @ 16:01

  Det är ju världsmästerskap så det är klart det är svårt att kvala in. Men klart du ska kämpa dit om det är vad du brinner för! Väldigt coolt att komma dit. Men svårt. I Florida vann de i 30-34 på ca 9:30. Känns som ett “pro” som smugit sig in i AG. I 35-39 vann de på 10:30, och 40-44 typ 9:30 igen. Galet!

  Jag vill också till Hawaii någon dag, men det känns som det blir i 65+ klassen, haha. Är också trött på kommentarer som “ah, kvalade du inte?”. Lite som att nån springer en marathon och man bara “jaha, vann du inte??” 😉

  Reply

  • Sofie
   21 November, 2013 @ 16:12

   Haha, bra jämförelse med marathon …

   När jag ser tiderna från Florida så känns det ju … ja, smått omöjligt.
   Men ibland sker det smått otroliga så jag tänker att jag kan ju bara göra mitt bästa och hålla tummarna för att det är rätt dag, rätt människor som är där och rätt människor som eventuellt är före mig. Det vill säga sådana som redan kvalat eller inte vill åka av någon orsak.
   Hade jag varit 40+ när jag körde IM Nice så hade jag fått åka. Men det var ju där och då. Självklart vill jag vara bäst och på så sätt förtjäna min plats men jag skulle helt ärligt inte tacka nej till en roll-down. Lite mer vila på det här så drar vi igång säsong 2014. Hoppas på att få cykla en eller två gånger med dig det året.
   Ses vi på Glenns 3-h spinning den 7:e? Hoppas!

   Reply

   • Karin Tri - triathlon
    22 November, 2013 @ 09:21

    Precis, det är bara att kämpa på och bli så bra man själv kan bli. Sen KAN det hända! 🙂 Jag skulle aldrig tacka nej till en roll-down och tror inte många som säger det (säger nån det?) att de skulle göra det. Klart man förtjänar att åka även på rolldown!

    Ja, gärna cykla när det blir varmare. Nu blir det inneträning i mängder. Ska försöka få en plats till Glenns långspinnpass! Ses då, kram

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *