Fritt fall. På rikt!

130710_gryttis210

Nio friflygare. Nio hopp om dagen. Nio skratt i minuten. Jag har varit i Gryttjom och hoppat fallskärm den här veckan. Jag har flugit min kropp upp, ner och runt en liten bit.

En hel hög med bra människor som gillar att falla fritt. Många av oss hoppade mycket för 10–20 år sedan, men det har hänt mycket sedan dess – så vi tog in Karl Jensen som coach. Han skulle guida oss in i det nya. Och han fick slita. Hårt. Det är lätt att lära, svårare att lära om. Men nå så sjukt kul har vi haft. Jag skrattar mycket, men jag har inte skrattat så mycket, så länge som jag gjort den här veckan på väldigt länge. Tack. Tack. Tack!

130710_gryttis213

Jag och Marco på väg upp till 4000 meter.

Här är ett hopp från början av veckan. Jag lägger upp filmen, vet hur det blir annars … inte av. Verkligen inget speciellt, man ser hur vi övar innan vi går in i planet, hoppar av och gör exakt det vi övat. Inte. Musik från vår storhetstid.

130710_gryttis214

Gryttjom är mitt happyplace. Att vandra efter grusvägen från husvagnen till hoppfältet på morgonen. Fåglarna kvittrar och flugorna surrar. Se vindstruten och fundera över dagens fallskärmshopp. Komma upp på verandan och börja dagen med att krama och skratta med 100 sköna vänner samtidigt som man tar sin morgonkaffe och skriver upp sig till dagens första hopp. I love it!

130710_gryttis206

Kompisar. Marco och Hans. Jargongen dom emellan. Det är som att befinna sig i en livesändning av ett humorprogram. Hela dagen.

130710_gryttis215

Under några av dagarna så utbildade jag Magnus så han fick göra sitt första hopp. Och andra. Och tredje. Ja, han hann med ett fjärde också.

130710_gryttis146

Jag gillar nästan alla fallskärmshoppare, men vissa har en speciell plats i mitt fallskärmshjärta. Som Lars, som jag gjorde några utbildningshopp med när han var elev. Han var minst lika glad i luften som jag. Nu är han bättre än mig på att hoppa fyrmanna på mage och landa sin fallskärm j*vligt snabbt och snyggt … Bland mycket annat. Stort gilla på det. Go Larry!

130710_gryttis165

Hella är en annan skön person. Den här veckan packade hon fallskärmar hela dagarna. Det var ett lag som ville ha hjälp med packningen så dom kunde göra riktigt många hopp.

Hur många hopp gör man då? En normal hoppdag för en som är klar med utbildningen är 6-10 hopp. Som elev är två-tre bra att sikta på.

130710_gryttis191

Sköna tjejer på väg in för att packa sina fallskärmar. Katrin, Cecilia och Johanna.

130710_gryttis029

Nu är vi hemma igen. Cyklade en vända med Tysken2 ikväll. Har saknat honom. Nu blir det mer fokus på simning, cykling och löpning igen. Och glass förstås.

This entry was posted in fallskärmshoppning, Vänner. Bookmark the permalink.

4 Responses to Fritt fall. På rikt!

 1. Magdalena says:

  Vilken fantastisk frihetskänsla det måste vara att hoppa! Och hänga upp och ner!

 2. Sabine Knutsson says:

  Wohoo! Faster, Harder , Gryttjom! Skön du är Sofie!

 3. Clara says:

  Hehe jag bor i Gryttjom och ser fallskärmshopparna varje dag och är sååå lycklig att jag slipper hoppa :-))

  Du var inte ute och joggade några dagar? Såg en tjej som likande dig ute och joggade förbi vårt hus.

  Kram Clara

 4. Annie says:

  Uj! Härligt Sofie! Man blir såååå sugen! Låter som ett riktigt happyplace för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *