Lanttolucka 14 – önskelistan

Snälla tomten jag önskar mig fred på jorden, samt ett härligt friskt och lyckligt liv för alla. Tack. Och fortsätter vi på den linjen så tycker jag det är bättre att ge bort “ett lyckligt slut” här än att ge mig något som jag egentligen inte behöver.

Men om jag ska vara egoistisk och bara drömma fritt så väljer jag upplevelser framför prylar. Som en resa. Gärna med triathlonfokus. Eller resa och allt betalt så jag kan köra den här tävlingen. Tackar inte nej till skidåkning heller. Fast en kurs eller en privat timme med en simtränare, löptränare, PT, rörelseanalys, bikefit eller konditionstest vore också fint. En massage eller en fotvård är heller aldrig fel.

Fortsätter med tips på prylar som träningsintresserade kan tänka sig drömma om under granen. Gillar man att simma så kanske man vill ha ett par nya gogglar. Jag gillar Speedsocket. Paddlar kan vara roligt att simma med för att bygga lite extra styrka. Eller dolme för att få lite flythjälp till benen. Eller en våtdräkt.

Kläder. Bästa understället och sport-bhn jag haft är Nike pro. Tips – välj färger, skriv något tufft på och ge bort. Mina favorit tajts för löpning är ett par kompressionstajts från 2XU, därifrån kommer också mina favorit tävlingskläder. Kompression eller längdskidåkarstrumpor, älskar att Gococo har så många färgglada. (Ja, de har svarta också…) Både springer och cyklar i en tunn jacka från Craft. Skulle behöva en ny skidjacka också. Färgglad, följsam och rätt tight är den jag letar efter. Det är dags för en ny Houdini, nu är min så utsliten att det trillar ut saker ur fickorna på den.

Skor. Just nu är jag förälskad i mina Inov8 men har spanat in ett par Icebug också. Skor med dubbar har gjort att vinterlöpningen är oooonderbar.

Cykel. Ska inte tjata mer, men jag är sugen på elektriska växlar. (Har fått flera frågor om storlek, här kan man göra en grundcheck och sedan är det bara att testa sig fram till sin drömcykel)

Skidor och gärna en ny lavinsändare (eftersom jag lånat ut min för massor med år sedan och inte fått tillbaka den…)

Böcker. En tokbra julklapp till de som tränar mycket är en rulle och Erik Börjessons nya bok. Men jag rekommenderar även “Your Best Triathlon: Advanced Training for Serious Triathletes”av Joe Friel (155:- hos Adlibris). “Total Immersion” av Terry Laughlin, John Delves, Terry Laughlin och min nya favorit “Power, Speed, Endurance: A Skill Based Approach to Endurance Training” av Brian MacKenzie.

Andra bra att ha saker. En roddmaskin – hade varit grymt att rulla fram när man inte tar sig till gymmet. Eller varför inte en Wattbike så du kan se exakt hur hårt du trampar på varje ben. Men en trainer, som den här från Biltema för 999:- funkar helt ok för att få lite tryck i benen under vintern (jag har en billig Tacx)

Små teknikprylar är kameran Gopro eller en ny pulsklocka. Men jag är sugen på en ny kamera också. Helst både en sådan här och en sådan här (visst fick jag drömma fritt…)

Annat och övrigt som jag tror många skulle uppskatta. Glasögon, gärna med glas man kan byta ut beroende på ljus och förhållanden. Vattentätt fodral till telefonen, för cykel eller långfärdsskridskoturen. Pannlampa, jag gillar min från Silva. Kortare damasker som man kan dra över löparskon.

(Är fortfarande inte sponsrad av någon, allt ovan är sådant jag verkligen, verkligen tycker om och rekommenderar till mina bästa vänner …)

Berätta. Vad önskar du dig?

This entry was posted in Böcker. Bookmark the permalink.

8 Responses to Lanttolucka 14 – önskelistan

 1. Jörgen says:

  Jag skulle hemskt gärna vilja ha en blixtsnabb tempocykel och ett bättre vattenläge i julklapp…

  Jag provade din höftstretch igår förresten och den kändes mycket bra. Tack för tipset!

 2. Haha älskar att din önskelista är längre än en 10-årings. Gäller att drömma stort!

  • Sofie says:

   Jag har aldrig förstått dom som säger “jag önskar mig iiiiingenting”. Har dom ingen fantasi?
   😉
   Nä, men på allvar så känns det skönt, det är ingenting på pryllistan jag inte kan leva utan. Det var mer en inspirationslista till alla som frågat mig “vad ska jag ge min triathlonintresserande sambo?”
   Har simglasögon, paddlar, böcker, kompressionstajts, våtdräkt, GoPro … det skulle vara den där resan då.

 3. Madeleine says:

  Haha skönt fler än jag bloggade loss lite om prylar man önskar sig p inte bara mat o fred åt alla. Fast man behöver inte tänka långt för att inse det är det som spelar roll. Jag önskar mig pt-timmar och pulstester med cykelschema. Tyvärr hjälper inga prylar mig utan hjälpen att träna fr andra. Fast en wattmätare o nya underställ vore inte heller fel 🙂 god jul o hoppas någon av dina önskningar slår in 🙂

 4. åh, ser att “min” stöckliskida ligger som bild. en sådan (eller ja, behöver ju faktiskt två) skulle jag vilja ha. hmm, kan nog komma på lite mer om jag försöker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *